Ogenj uničil kuhinjo gostinskega lokala

Zgodnje nedeljsko jutro je v Piranu zmotilo zavijanje siren. Gasilska vozila so hitela proti Prešernovemu nabrežju, kjer je gorelo v gostinskem lokalu. Čeprav so gasilci požar hitro pogasili, so ognjeni zublji povzročili veliko škode in povsem uničili kuhinjo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PIRAN > Požar v gostinskem lokalu na piranskem Prešernovem nabrežju so v nedeljo okoli 5.40 opazili mimoidoči in takoj poklicali na pomoč. H gostilni so prihiteli piranski prostovoljni gasilci in koprski poklicni gasilci.

Ognjeni zublji so se že precej razplamteli in zajeli kuhinjo gostinskega lokala. Poveljnik piranskega gasilskega društva Peter Ventin je povedal, da so požar hitro lokalizirali in ga pogasili v približno pol ure, nato pa so prostore še prezračili in pregledali.

Ker so domačini sumili, da je v gostinskem lokalu kuhar, so najprej pregledali notranjost, a k sreči v notranjosti ni bilo nikogar. Poskrbeti pa so morali tudi za varnost sosednjega prostora, saj je v njem drugi piranskih gostinec hranil plinske jeklenke. Vzrok požara včeraj še ni bil znan, je pa povzročil veliko škode. Kuhinja je uničena, sajast dim pa je poškodoval tudi sosednje prostore v lokalu.

Požar je pogasilo skupno 16 gasilcev, ki so se na Prešernovo nabrežje pripeljali s petimi vozili. S hitro intervencijo so preprečili, da bi se ogenj razširil na ostale prostore. Nad gostinskim lokalom ima lastnik tudi apartmaje. Lokal so obnovili nedavno. Pred nekaj letih je v tem gostinskem lokalu že gorelo, takrat ga je imel v lasti še prejšnji lastnik. Tudi takrat je zagorelo v kuhinji, se je po nedeljski jutranji intervenciji spomnil Ventin, vendar je bila škoda takrat manjša.

SP


Najbolj brano