Ogenj ušel izpod kotla

Požar, ki je v četrtek na gospodarskem poslopju na Zemonski vagi povzročil večjo škodo, je izbruhnil zaradi kurjenja pod kotlom s hrano za prašiče. Živali so uspeli rešiti, domači pa so s pomočjo nekaterih vaščanov že do večera pospravili požarišče.

Zvone Škrlj pred kotlom, ki je povzročil požar v gospodarskem poslopju  Foto: Tomo Šajn
Zvone Škrlj pred kotlom, ki je povzročil požar v gospodarskem poslopju  Foto: Tomo Šajn

DOLNJI ZEMON > Četrtkov požar na domačiji Zvoneta Škrlja na Zemonski vagi, ki je uničil streho in ostrešje na gospodarskem poslopju, je povzročil domačinom precejšnjo škodo. Domačini jo ocenjujejo na približno 10.000 evrov, saj bo treba zamenjati grede, deske in kritino.

Na vprašanje, kako je prišlo do požara, je Škrlj iskreno odgovoril: “Kaj bi skrival. Kuril sem v kotlu, v katerem je bila hrana za prašiče. Zraven kotla je bila suha kurjava in ko sem se za nekaj minut odstranil, je ogenj iz kurišča pod kotlom ušel in zažgal les. Ko sem zagledal ogenj, sem poskušal rešiti, kar se je dalo, pri tem me je nekoliko ožgalo po rami.”

Zagorelo je nekaj pred enajsto uro dopoldne, ko je ogenj izpod kotla zažgal tudi prostor pod ostrešjem, kjer je bila slama za steljo in suhe deske. Ogenj je zajel ostrešje in ga dodobra uničil. “V hlevu so bili prašiči, kokoši in zajci, ki smo jih rešili. Gasilci so uspešno opravili svoje delo, saj so prišli s štirimi gasilskimi vozili,” je povedal Škrlj in dodal, da se bodo takoj, ko bodo cenilci ocenili škodo, lotili popravila.

“Pri tej nesreči bi se še posebej radi zahvalili sosedom, ki so takoj priskočili na pomoč. Zahvalili bi se tudi nekaj vaščanom iz Dolnjega Zemona, ki so že popoldne, po pogasitvi ognja, prišli na pomoč, tako da smo do večera odstranili posledice požara,” je še dodal Škrlj.


Najbolj brano