Odrival je in brcal policista

Ker je pred letom dni v Divači odrinil dva policista, enega pa še obrcal, bodo čez dva tedna začeli soditi 30-letnemu Divačanu. Krivde ne priznava, če ga bo sodišče spoznalo za krivega, pa mu grozita tudi preklica dveh pogojnih obsodb.

Policista je najprej odrival in brcal, nato pa sta ga obvladala in 
vklenila.
Policista je najprej odrival in brcal, nato pa sta ga obvladala in vklenila. 

KOPER > “Ne priznavam,” je na vprašanje koprske višje sodnice Darje Srabotič pred dnevi kratko odgovoril 30-letni Marko O. iz Divače. Njegova zagovornica, odvetniška kandidatka Ana Miklavec iz odvetniške pisarne Gabrič, je nato predlagala sodnici, naj na sojenju zasliši obtoženčevo mater in tri druge priče, ki naj bi bile priča dogodku, zaradi katerega se je Divačan znašel na sodišču.

Tožilka Vesna Medica pa je njihovemu zaslišanju nasprotovala, ker v spisu po njenem mnenju ni dokazov, da bi bili v začetku lanskega novembra pred barom Mik v Divači. Tožilka je med drugim predlagala tudi zaslišanje treh policistov in vpogled v dve pogojni obsodbi za obtoženega, za kateri še vedno teče preizkusna doba.

In zakaj se je Divačan sploh znašel na sodišču? V začetku lanskega novembra sta ga policista opazila, kako se z neregistriranim mopedom brez čelade vozi po Divači. Ker sta videla, da je šel v Mik bar, sta šla za njim, da bi ga opozorila na prekrška, ki ju je storil. Ko sta se mu približala, sta opazila, da je v rokah držal okroglo aluminijasto škatlico in da jo je skril, ko ju je videl.

Ker sta ga poznala in sta po njegovi reakciji sumila, da ima v škatlici drogo, sta ga pozvala, naj jima jo izroči. Divačan pa tega ni hotel storiti. Policista sta se mu približala, Marko O. pa je najprej oba odrinil, nato pa enega še dvakrat brcnil v nogo. Policista sta ga potem obvladala in vklenila. Kasneje sta ugotovila, da je bil tudi pijan, saj je napihal 0,46 miligrama alkohola (0,96 promila). Soditi mu bodo začeli čez dva tedna, grozi pa mu preklic dveh pogojnih kazni in izrek zaporne kazni. DC


Najbolj brano