Odpeljali dva BMW-ja

Novogoriški in koprski policisti so včeraj preiskovali podobni tatvini avtomobilov. S parkirišč sta izginila sedem let stara BMW-ja, v Kopru BMW M3, v Novi Gorici pa BMW 325.

S primorskih parkirišč so tatovi včeraj odpeljali dva 
BWM-ja.
S primorskih parkirišč so tatovi včeraj odpeljali dva BWM-ja. 

PRIMORSKA > Na koprski OKC je včeraj zjutraj poklical lastnik belega BMW M3. Ko je zjutraj izstopil iz hiše v Pradah, je ugotovil, da avta ni več tam, kjer ga je parkiral. Vozilo je bilo zaklenjeno, nepridiprav ga je nekako odprl, pognal in se odpeljal v neznano. BMW ima črno streho, na njem sta bili registrski tablici z oznako KP KT-352. Avto je letnik 2008, vreden pa je 25.000 evrov.

Včeraj dopoldne so podobno prijavo dobili tudi novogoriški policisti. S parkirnega prostora pred enim od blokov v okolici Nove Gorice je izginil moder BMW 325, prav tako star sedem let, vreden pa približno 15.000 evrov. Avto z registrskimi številkami GO SN-542 je bil zaklenjen, neznanec pa naj bi ga s parkirnega prostora odpeljal ponoči.

Ponovno so udarili tudi cestni tatovi. Na počivališču Lom (v smeri proti Istri) je neznanec bolgarskemu državljanu pokazal, da je z njegovim vozilom nekaj narobe. Tako je preusmeril njegovo pozornost, njegov pajdaš pa je medtem iz vozila ukradel torbico z dokumenti in denarjem. Oškodovala sta ga za 750 evrov. Dokumente so policisti kasneje našli in jih bodo vrnili oškodovanemu lastniku.

Primorski policisti preiskujejo še več tatvin, ki so se zgodile med vikendom. V Šmarjah je nepridiprav vlomil v župnijo in odnesel 450 evrov. S skuterja znamke piaggio je neznanec v Piranu ukradel plastiki, vredni 200 evrov. S Šareda je izginila kombinirana kosilnica BSC ferrari bladerunner, vredna približno 2000 evrov. V okolici Sežane je nekdo vlomil v barako na njivi in ukradel akumulatorskega pastirja z napajalnikom in sončno celico ter nekaj ročnega orodja. Lastnike je tat oškodoval za 450 evrov.

Policisti poizvedujejo tudi za neznanci, ki so vlomili v hišo v Sežani. Ukradli so 200 evrov in več zlatnine. V Postojni je nepridiprav vlomil v avto in lastniku, doma iz slovenske Istre, ukradel dokumente, denar in sončna očala. Škode ima za 700 evrov.

V Hrpeljah pa je nekdo vlomil v poslovno zgradbo in pregledal prostore več podjetij. Tat je najprej ukradel avtomobilske dele, vredne 500 evrov, in lovski nož, nato je vlomil še v avtomata za tople napitke in povzročil za 300 evrov škode, nazadnje pa je vdrl še v halo, od koder ni odnesel ničesar.

Na bencinskih servisih v Šempasu in v Rožni Dolini so konec tedna trije vozniki natočili gorivo, nato pa brez plačila odpeljali v neznano. Voznik renault lagune je v Šempasu v rezervoar natočil za 56 evrov goriva, v Rožni Dolini pa je voznik BMW-ja serije 3 karavan natočil za dobrih 62 litrov dizelskega goriva. Zgodba se je nato ponovila še enkrat, voznik pa je tokrat pozabil plačati gorivo v vrednosti 55 evrov. SP


Najbolj brano