Odnesel za več kot 10.000 evrov cigaret

Ajdovski policisti še preiskujejo vlom v enega od tamkajšnjih bencinskih servisov, od koder je za zdaj še neznani tat odšel z bogatim plenom. Odnesel je za več kot 10.000 evrov cigaret in različnih pijač.

Iz bencinskega servisa je neznanec odnesel za več kot 10.000 evrov cigaret Foto: Pu Maribor
Iz bencinskega servisa je neznanec odnesel za več kot 10.000 evrov cigaret Foto: Pu Maribor

PRIMORSKA > V četrtek zgodaj zjutraj so na enem od ajdovskih bencinskih servisov ugotovili, da je preko noči neznanec vlomil v njihove prostore in nato odšel v neznano z večjim plenom. Vlomil je v kovinska vhodna vrata, preiskal prostore, nato pa ukradel večjo zalogo cigaret različnih blagovnih znamk in nekaj pijače. Kot smo izvedeli, je bil njegov plen vreden več kot 10.000 evrov. Policisti so opravili ogled, obvestili preiskovalnega sodnika in državno tožilko, če bodo vlomilca izsledili, ga čaka kazenska ovadba.

V četrtek pa so policisti obravnavali še tatvini delovnih oziroma kmetijskih strojev. Že dopoldne so jim domačini poročali, da je neznanec ponoči vlomil v barako blizu Vrtojbe. Iz vrtne barake je odpeljal starejši traktor znamke pasquali, kosilnico in plug. Lastniku je tat povzročil za približno 3000 evrov škode. V četrtek popoldne pa so jim sporočili še, da je nekdo vlomil v kovinsko barako za spravilo orodja na Vrtojbenskem polju. Nepridiprav je izmaknil frezo, kopačico, enobrazdni plug, skupaj vredne 3000 evrov.

V Izoli pa je neznanec moškemu iz Rižane izpred delavnice ukradel skuter piaggio zip 25, vreden 700 evrov. SP


Najbolj brano