Od 535 alkotestov 15 pozitivnih

Policisti so med 6. in 12. junijem po vsej Sloveniji preverjali vožnjo pod vplivom alkohola in vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Na območju Policijske uprave Koper so policisti odredili 535 preizkusov alkoholiziranosti, pri čemer so v 15 primerih imeli vozniki v krvi več alkohola, kot je dovoljeno.

Akcijo  bodo ponovili še v novembru in decembru.
Akcijo bodo ponovili še v novembru in decembru. 

KOPER > Od 15 pozitivnih preizkusov so v enajstih primerih imeli vozniki v organizmu manj kot 0,52 miligrama v litru izdihanega zraka, pri štirih pa je bila ta meja presežena.

Prvi del poostrenega nadzora je potekal v več evropskih državah hkrati, akcijo pa bodo ponovili še v novembru in decembru. Namen akcije je osveščati o nevarnosti udeležbe v prometu pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjševati število prometnih nesreč, povezanih z alkoholom in drogami. Alkohol zmanjšuje koncentracijo voznika, kar pomeni slabšo zbranost in nepravilno zaznavanje razmer v cestnem prometu.

Dva voznika sta odrejeni preizkus alkoholiziranosti odklonila. V akciji so policisti pri štirih osebah odkrili posest prepovedanih drog in v enem primeru odredili strokovni pregled, da se ugotovi morebitno prisotnost prepovedanih drog v organizmu, poročajo iz koprske policijske uprave.

Spletno uredništvo


Najbolj brano