Oče, ki naj bi sina zabodel z nožem, v priporu

Preiskovalni sodnik mariborskega okrožnega sodišča je v četrtek zvečer po opravljenem zaslišanju na zahtevo dežurne državne tožilke odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti zoper 63-letnega moškega, ki je osumljen, da je v torek zvečer v Sladkem vrhu do smrti zabodel svojega sina, je potrdil vodja mariborskega tožilstva Drago Šketa.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

MARIBOR > Kot so pojasnili tudi na Policijski upravi Maribor, so tamkajšnji kriminalisti s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje umora v četrtek zvečer osumljenega privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Po besedah tiskovnega predstavnika mariborske policije Bojana Kitla je 63-letnik utemeljeno osumljen, da je v torek okoli 20.30 v Sladkem vrhu z nožem umoril svojega sina in že tudi pred tem v družini izvajal nasilje nad ostalimi družinskimi člani, ki tega niso prijavili policiji. Med preiskovanjem kaznivega dejanja so ugotovili, da je dejanje storil iz maščevanja in sovraštva.

Po poročanju medijev so domačini v Sladkem vrhu, kamor se je družina preselila šele pred nekaj leti, izpovedali, da je zločinu najverjetneje botroval alkohol.

STA


Najbolj brano