Obtožnica za Milka Noviča

Tožilstvo je vložilo obtožnico zoper Milka Noviča, ki je ovaden za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika decembra lani. Kot je razvidno iz obtožnice, je policija na Novičevih rokah, laseh in plašču našla smodniške delce, ki so ustrezali tistim s kraja dejanja, poroča spletni portal 24ur.com.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Sodna preiskava zoper Noviča, nekdanjega zaposlenega na Kemijskem inštitutu, se je na ljubljanskem okrožnem sodišču končala minuli četrtek. Tožilstvo je obtožnico danes vložilo, v njej pa mu po navedbah portala očitajo, da je svojega nekdanjega nadrejenega umoril na zahrbten način iz brezobzirnega maščevanja.

Po poročanju spletnega portala tožilstvo v obtožnici navaja, da so na rokah, laseh in plašču Noviča našli delce smodnika, odkrili so tudi luknje v njegovem alibiju. Novič naj bi namreč zatrjeval, da je bil na večer umora vseskozi doma in gledal televizijo s prižganim računalnikom v roki. Vendar so bazne postaje, ki lovijo mobilni signal, njegovega zaznale v bližini kraja dogodka kmalu po umoru. Prav tako so pregledali njegova dva računalnika in ugotovili, da v kritičnem času na njih ni zabeleženih nobenih aktivnosti, navaja portal.

Jamnik je bil ustreljen 16. decembra lani, ko se je pripeljal na parkirni prostor gostinskega lokala na ljubljanskem Viču, vozilo zaklenil in se odpravil proti lokalu. Storilec je Jamniku prišel za hrbet in ga dvakrat, brez opozorila, ustrelil v glavo. Žrtev se je zgrudila na tla, storilec pa je pobegnil. Hudo poškodovanemu Jamniku so nudili nujno zdravniško pomoč in ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je po nekaj dneh umrl.

Policija je Noviča prijela nekaj dni kasneje in ga ovadila. Na zaslišanju se osumljeni ni zagovarjal, policija pa je zatrdila, da ima dovolj dokazov, da ga utemeljeno sumi umora, med drugim so pri njem našli prisotnost smodniških delcev, najdeni vzorci pa ustrezajo tistim s kraja dejanja.

Preiskava zoper Noviča se je na preiskovalnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča začela kmalu po novem letu.

STA


Najbolj brano