Obtoženi ni prišel na sodišče

Čeprav je prejel vabilo, se obtoženi Miro Majcen ni ne opravičil ne prišel na sodišče. Tako se sploh ni izrekel o obtožnici in mu bodo kmalu začeli soditi zaradi poslovne goljufije. Predlani si je v imenu svoje firme izposodil 10.000 evrov in ni vrnil.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Na zatožni klopi koprskega okrožnega sodišča bi se pred dnevi moral znajti 48-letni direktor podjetja VN svetovanje Miro Majcen iz Kopra. Tožilstvo ga preganja zaradi poslovne goljufije, ker se je v vlogi direktorja podjetja maja leta 2012 z Andrejem R. in njegovo materjo Bojano M. dogovoril o posojilu svojemu podjetju. Pri tem je posojilodajalcema govoril, da je uspešen poslovnež in da jima bo njegova družba za posojilo po enem letu izplačala dvoodstotne obresti.

Po mnenju tožilstva pa je pri tem zamolčal, da je družba VN svetovanje v težavah, zadolžena in sploh nima denarja, da bi posojilo vrnila. Bojana Š. je družbi nato konec maja 2012 nakazala 10.000 evrov posojila, družba pa tega denarja seveda ni vrnila. Trenutno je v stečaju. Zato sta Bojana M. in njen sin Andrej R. Majcna ovadila, tožilstvo pa je proti njemu kar brez preiskave spisalo obtožnico.

Sodnik Matej Štros je pred dnevi začel predobravnavni narok in odvetnika Renata Dukiča, ki zagovarja Majcna, vprašal, kje je njegov klient. Dukič je odgovoril, da z njim sploh ni imel stikov in da ne ve. Sodnik je pojasnil, da je Majcen vabilo prejel, vendar pa se ni opravičil. Zato je predobravnavni narok opravil kar brez obtoženca. Odvetnik Dukič je sodniku nato predlagal, naj na sojenju zasliši približno 20 prič in prebere vrsto listin. Sojenje se bo začelo v kratkem.

DC


Najbolj brano