Obtoženi napadel novinarja PN

Po včerajšnji obravnavi je novinar Primorskih novic Danijel Cek obtoženega nameraval fotografirati pred vrati sodišča, pa se je Enver Velić zagnal proti njemu in mu skušal zbiti fotoaparat iz rok. Cek se je v zadnjem trenutku izmaknil, tako da ga je Velić oplazil po roki in rami.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Nato je našega novinarja odrival še približno deset metrov, kričal, s kakšno pravico ga fotografira, mu grozil s fizičnim napadom in mu prepovedal, da bi ga fotografiral. Napad na novinarja so opazovale tudi priče, Velić pa je nato odšel.

“Zgodilo se je v trenutku, šele skozi objektiv sem videl, da leti proti meni. Kaj takega se mi v 20-letni karieri še ni zgodilo,” je po napadu povedal Cek. “Dejanje ostro obsojam, še posebno zato, ker gre za dejanje proti novinarju, ki je le opravljal svoje delo. Razumem, da se je obtoženi znašel v neprijetnem položaju, a bi moral o tem razmišljati, preden se je znašel na sodišču,” se je na dogodek odzval v. d. odgovornega urednika Primorskih novic Antiša Korljan.

Naš novinar je dogajanje prijavil policistom, ki so Velića kasneje izsledili. Vrnil se je na sodišče, policisti pa so mu izdali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru. Kot smo izvedeli, je plačal 166 evrov globe.

SP


Najbolj brano