Oborožen rop v hotelu na Bernardinu

Danes ob 5.18 je bila policija obveščena o ropu v hotelu Histrion na Bernardinu. Na delu sta bila dva roparja, eden od njiju je imel po prvih podatkih pištolo. Odnesla sta hotelski sef in pobegnila. Policisti intenzivno nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Hotel Histrion Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Hotel Histrion Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PRIMORSKA > V zadnjih mesecih je bilo sicer že več ropov hotelov v Kopru in Portorožu.

Med umivanjem rok ostala brez 350 evrov

V petek je 35-letna Ljubljančanka prijavila, da ji je nekdo v prostorih sanitarij med umivanjem rok na bencinskem servisu Povir ukradel denarnico. V denarnici je imela 350 evrov, osebno izkaznico, bančne kartice in druge nakupovalne kartice.

Moški je ukradel čevlje

V enem od koprskih trgovskih centrov so v petek varnostniki ustavili moškega, za katerega so ugotovili, da je iz ene izmed trgovin ukradel čevlje. 38-letni državljan Srbije je pričel bežati, vendar so ga uspeli ustaviti in zadržati do prihoda policistov. Policisti so ugotovili, da je trgovino oškodoval za 60 evrov, zato mu sledi kazenska ovadba. Izdali so mu tudi plačilni nalog.

Ostal brez mopeda

Velenjčanu je nekdo v portoroški marini v petek ukradel moped piaggio ciao, rdeče barve, letnik 1979, vreden 200 evrov.

Odnesel žago, kotni brusilki ...

V Brezovici je v soboto nekdo vlomil v gradbene kontejnerje, od koder je odnesel motorno žago steal, dve kotni brusilki, vibrator za beton in višinomer. Škode je za 3000 evrov.

Vozil, čeprav ne bi smel

V soboto dopoldne so policisti v Izoli ustavili avto, ki je vozil proti Kopru. Voznik, 36-letnik iz Tolmina, ne poseduje vozniškega dovoljenja. Njegova 40-letna sopotnica iz Obrova mu je dala v upravljanje vozilo kljub vedenju, da nima vozniškega dovoljenja. Izdali so ji plačilni nalog, vozilo so zasegli. Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Odnesli sedla, uzde, hlače ...

Pri Predjami je v soboto nekdo s pašnika odnesel dve sedli znamke western (črne in rjave barve), tri uzde, tri podsedelne pasove, podprsnico, podsedelnico, usnjeno torbo, hlače in usnjeni plašč. Lastnik iz Postojne je oškodovan za 1300 evrov.

Ukradel je tudi 5500 evrov

V vasi pri Postojni je v soboto nekdo vlomil v hišo. Pregledal je prostore in vzel žensko denarnico z bančnimi karticami in dokumenti ter 5500 evrov.

Nedostojno se je vedel

V nedeljo ob 4. uri so policisti odredili pridržanje 32-letnemu Izolanu, ki se je v koprskem lokalu nedostojno vedel do redarjev in policistov ter ni upošteval ukazov policistov, naj se umiri, temveč je s kršitvijo nadaljeval. Izdali so mu plačilni nalog.

Poškodoval spomenik na pokopališču

Na postojnskem pokopališču je v nedeljo nekdo poškodoval nadrobni spomenik in s tem lastnike oškodoval za 800 evrov.

Vlomil v barako

V Luciji je v nedeljo nekdo vlomil v barako na njivi. Ukradel ni ničesar, z vlomom pa je lastniku povzročil za 500 evrov škode.

Napihala sta

V petek dopoldne so policisti v Ankaranu ustavili 50-letnega voznika avtomobila iz Izole. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 1,36 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, pri preverjanju pa so ugotovili, da ima veljaven ukrep prepovedi vožnje. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Danes ob 9.35 so policisti v Kopru ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila iz Dekanov. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,09 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano