Obeležje je delavcu skoraj odtrgalo stopalo

Na avstro-ogrskem vojaškem pokopališču na Proseku je včeraj dopoldne prišlo do nesreče, v kateri se je huje poškodoval 50-letni delavec, ki mu je kamnito obeležje skoraj odtrgalo stopalo, poroča Primorski dnevnik.

Na avstro-ogrskem vojaškem pokopališču na Proseku je 
včeraj dopoldne prišlo do nesreče, v kateri se je huje 
poškodoval 50-letni delavec. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Na avstro-ogrskem vojaškem pokopališču na Proseku je včeraj dopoldne prišlo do nesreče, v kateri se je huje poškodoval 50-letni delavec. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

PROSEK > Obeležje so nameravali postaviti na pokopališče ob svečanosti, ki bi morala potekati jutri v prisotnosti delegacije s Češke.

Kot kaže, pa je prišlo do okvare na stroju, s katerim so obeležje spuščali po stopnicah, ki od ceste vodijo k pokopališču. Zataknilo se je pri zadnji stopnici. Ko so delavci prišli pogledat, kaj se je zgodilo, je eden od kablov, ki so zadrževali spomenik, popustil, in kamen je padel na stopalo enega od delavcev in mu ga hudo poškodoval oziroma mu ga skoraj odtrgal. Na kraj nesreče so prišli reševalci in helikopter iz Vidma, ker so poškodovanega sprva hoteli prepeljati v posebni center v Pordenon, kjer so specializirani za amputacije. Pozneje se je izkazalo, da poškodovanemu ni treba v Pordenon, zato so ga odpeljali v katinarsko bolnišnico, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano