“Obdolžil me je zaradi spora”

Mladeniča iz okolice Ajdovščine je novogoriško tožilstvo obtožilo prodaje treh odmerkov heroina. A obtoženi to vztrajno zanika in trdi, da ga je zaradi maščevanja na zatožno klop spravil znanec, ki pa včeraj ni prišel na novogoriško okrožno sodišče, da bi pojasnil okoliščine prodaje droge.

Zaradi očitka, da je prodal tri odmerke heroina, se je na 
zatožni klopi znašel Andrej C. iz okolice Ajdovščine.
Zaradi očitka, da je prodal tri odmerke heroina, se je na zatožni klopi znašel Andrej C. iz okolice Ajdovščine.  

NOVA GORICA > Tožilstvo Andreju C. iz okolice Ajdovščine očita, da je lani poleti različnim odjemalcem prodal tri manjše odmerke heroina. Obtoženi svoje krivde na predobravnavnem naroku ni priznal, zato se je včeraj zoper njega začela glavna obravnava.

V svojem zagovoru je mladenič vnovič zatrdil, da dejanj iz obtožnice ni storil in poudaril, da ga je obremenil Edin G. zaradi spora, ki sta ga imela. “Obdolžil me je, da sem mu sunil denarnico, kar pa ni res,” je dejal Andrej C. “Lani v začetku poletja mi je tako dal vedeti, da se mi bo zaradi tega maščeval,” je še dejal.

Ko so policisti lani poleti ustavili Edina G. in pri njem našli odmerek prepovedane droge, naj bi jim ta dejal, da mu jo je priskrbel Andrej C. A obtoženi ima trden alibi, da je bil v začetku avgusta doma pri punci, ki je njegov zagovor včeraj tudi potrdila. “Bila sva tudi brez avtomobila, zato se nisem mogel nikamor odpeljati in zakriviti, česar sem obtožen,” je povedal obtoženi.

Čigava zgodba drži, bo znano v nadaljevanju sojenja, saj se včerajšnje glavne obravnave ni udeležila glavna priča Edin G., ki bi pojasnil okoliščine prodaje prepovedane droge. Sojenje se bo nadaljevalo konec meseca.

Obtoženi je bil pred tem že kaznovan s pogojno zaporno kaznijo zaradi omogočanja uživanja prepovedanih drog. Podobna kazen mu grozi tudi tokrat.

AC


Najbolj brano