Ob telefon in prenosni računalnik

V Postojni je nekdo na parkirišču pred trgovino iz avtomobila ukradel mobilni telefon LG, vreden 350 evrov, iz prtljažnika pa prenosni računalnik Lenovo, vreden 900 evrov. Oškodovana je gospodarska družba iz Trzina.

Fotografija je simbolična Foto: Danijel Cek
Fotografija je simbolična Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > V Postojni je včeraj nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pobral je denar, več tisoč evrov gotovine, in bančne kartice. Z bančnimi karticami je skušal dvigniti denar, kar mu je enkrat tudi uspelo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kradli iz odklenjenega avtomobila

V Kopru je nekdo državljanki Kanade iz odklenjenega avtomobila ukradel torbo, v kateri je imela denarnico, pet kanadskih dolarjev, mobilni telefon I-phone 5S in I-pad. Oškodovana je za 800 evrov.

Z zračno puško nad mačka

Včeraj popoldan je v garažni hiši Prisoje v Kopru nekdo z zračno puško streljal na mačka. Policisti zbirajo obvestila o storilcu prekrška.

Čez mejo s ponarejeno vinjeto

Na mejnem prehodu Jelšane so danes zjutraj policisti ugotovili, da ima državljan BiH na osebnem avtomobilu ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Vlomili v stanovanjski hiši

Policiste so danes zjutraj obvestili o vlomu skozi okno v eno od stanovanjskih hiš v enem od naselij v bližnji okolici Ajdovščine. Neznani storilec je v hiši iz denarnice ukradel 100 evrov.

Neznani storilec je vstopil tudi skozi odprta balkonska vrata druge stanovanjske hiše v istem naselju in ukradel 60 evrov.

V trgovini ukradel denarnico

V eni od večjih trgovskih centrov v Ajdovščini je včeraj ženski nekdo ukradel denarnico, v kateri je imela poleg gotovine tudi osebne dokumente in bančne kartice.

Izginila je kovinska blagajna

V okolici Ajdovščine je nekdo vlomil v mehanično delavnico. Nepridiprav si je prilastil kovinsko blagajno, v kateri je bila manjša vsota denarja.

Eno ogledalo ukradli, drugo poškodovali

Na enem od parkirišč v Vrtojbi so s tovornjaka ukradli spodnje levo vzvratno ogledalo, glavno vzvratno ogledalo pa poškodovali. S tem je neznani storilec gospodarsko družbo oškodoval za približno 400 evrov.

Pijan za volanom

Danes ponoči so policisti v Tolminu ustavljali 23-letnega voznika avtomobila, ki pa na znak policista ni ustavil. Policisti so ga kmalu zatem izsledili in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga pridržali v policijskih prostorih. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo na sodišče poslali obdolžilni predlog.

V prometni nesreči dva huje poškodovana

Včeraj okrog 19. ure se je pri avtobusnem postajališču v naselju Lože zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 18-letni voznik neregistriranega motornega kolesa (vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja in ni uporabljal zaščitne čelade) in 43-letni pešec. V prometni nesreči sta se oba huje poškodovala in so ju odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti bodo zoper motorista - povzročitelja prometne nesreče - v skladu z zakonodajo ustrezno ukrepali. Prav tako so policisti zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa pešcu izdali plačilni nalog.

NR


Najbolj brano