Ob slabosti se je ustavil v drevesu

Postojnski reševalci so včeraj oskrbeli nemškega motorista, ki ga je med vožnjo pri Hraščah obšla slabost in je v zadnjih metrih trčil v drevo. Ajdovski reševalci pa so v šempetrsko bolnišnico s hudimi poškodbami odpeljali starejšega voznika traktorja. Motorist in kolesar sta jo včeraj odnesla ugodneje.

Nemškega motorista so reševalci odpeljali na zdravljenje v 
šempetrsko bolnišnico.  Foto: Pgd Bovec
Nemškega motorista so reševalci odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.  Foto: Pgd Bovec

PRIMORSKA > Nekaj minut pred četrto uro popoldan je včeraj med vožnjo po cesti od Postojne proti Hraščam 62-letnega nemškega motorista obšla slabost. Z njim se je na hondinem težkem motorju vozila tudi njegova žena. Stežka, pa vendar je Nemec uspel motor počasi ustaviti in zapeljati k robu ceste, vendar pa je bilo ravno tam obcestno drevo. Z minimalno hitrostjo je na koncu rahlo trčil v drevo in se ustavil.

Ob tem je s telesom zadel v drevo, nanj pa se je za jim naslonila še žena in se tako izognila poškodbam. Na kraj so priskočili na pomoč postojnski gasilci in reševalci, ki so oskrbeli motorista in ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Kot kaže, si je v nesreči le nalomil nekaj reber.

Nekaj minut po deveti uri dopoldne pa se je včeraj v Gočah huje poškodoval 76-letni voznik traktorja. Z neregistriranim traktorjem je vozil preblizu desnemu robu vozišča in z desnimi kolesi zapeljal na zid. Nato mu je obe nogi potegnilo proti zadnjim kolesom, pri čemer mu je zlomilo stegnenico. V Goče so prihiteli policisti, ajdovski poklicni gasilci in reševalci.

Starejšega domačina so oskrbeli, nato pa so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Policisti so ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, neregistriran traktor so zasegli, voznika pa zaradi več kršitev čaka še obdolžilni predlog.

Izlet nemških motoristov na Bovško se je včeraj dopoldne za enega od njih končal z bolečinami. Šest motoristov se je peljalo po cesti iz vasi Strmec proti Logu pod Mangrtom, 53-letni motorist je vozil prvi v koloni.

Ko je pripeljal iz levega ovinka v ravni del ceste, ki pelje po klancu navzdol, je na mokrem cestišču izgubil nadzor nad motorjem in padel. Pri tem je dobil nekaj odrgnin, prvo pomoč so mu nudili bovški gasilci, ekipa reševalcev iz Tolmina pa ga je nato odpeljala v šempetrsko bolnišnico.

V ponedeljek zvečer se je na cesti med Biljami in Bukovico poškodoval 44-letni kolesar. V blagem levem ovinku je ob blagem pritisku na pedalo počila os, izgubil je nadzor nad kolesom in padel. Z glavo je udaril ob cestišče in za kratek čas izgubil zavest. Mimoidoči so ga našli nezavestnega na cesti. Reševalci so ga oskrbeli in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. 44-letnik se je laže poškodoval.

Le z zvito pločevino pa se je končala nesreča, ki se je zgodila v ponedeljek, malo pred polnočjo, na hitri cesti pred predorom Vipavski Križ. 29-letni voznik se je z avtom peljal od Sela proti Ajdovščini, pred predorom Vipavski Križ pa ga je zaneslo s ceste na strmo travnato brežino. Z avtom je podrl prometni znak in nekaj stebričkov. Policisti so 29-letnika preizkusili z alkotestom, ki se je ustavil pri rezultatu 0,36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vzeli so mu vozniško dovoljenje in ga kaznovali.

Policisti so v ponedeljek dopoldne v Kopru ustavili voznika avtomobila in kmalu ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu še alkotest, ki je pokazal, da ima 0,79 milgrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izkazalo se je, da sta na avtomobilu registrski tablici, ki ne pripadata temu vozilu. Policisti so avto zasegli, proti vozniku pa bodo spisali obdolžilni predlog.

Na hitri cesti blizu Vogrskega je v ponedeljek zvečer 25-letni srbski voznik tovornjaka peljal proti Bazari, v bližini izvoza iz bencinskega servisa se je izogibal neznanemu vozniku avtomobila italijanske registracije in zapeljal na prehitevalni pas. Takrat pa ga je že prehiteval 44-letni voznik avtomobila. Ta je s prednjim delom avta trčil v zadnji levi del polpriklopnika, a se k sreči ni poškodoval.

SP


Najbolj brano