Ob dnevu policije so v Novi Gorici podelili številna priznanja (foto)

Ob dnevu slovenske policije je novogoriška policijska uprava danes priredila osrednjo slovesnost, na kateri so podelili tudi številna priznanja, med njimi srebrne in bronaste ščite policije, srebrne in bronaste znake policije za sodelovanje, spominski znak policije in priznanja policije za dolgoletno delo.

Fabjan  Kontestabile je poudaril, da je Slovenija zelo varna 
država in to stanje bodo policisti še naprej ohranjali. Foto: Leo Caharija
Fabjan Kontestabile je poudaril, da je Slovenija zelo varna država in to stanje bodo policisti še naprej ohranjali. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Slovenski policisti so si svoj praznik izbrali v spomin na prepričljivo vlogo v osamosvojitveni vojni leta 1991, ko so odločno varovali mlado državo.

Da je varen jutri tisto, kar želi vsem slovenskim državljanom zagotoviti policija s svojim strokovnim, učinkovitim in profesionalnim delom, sta poudarila tudi slavnostna govorca. “Naš cilj je, da z novimi tehnologijami odkrivamo nezakonita ravnanja posameznikov in skupin. Ves čas smo tudi pod drobnogledom javnosti, a vedno manj kritik občanov in varuha človekovih pravic so dokaz, da smo pri delu uspešni,” je dejal direktor novogoriške policijske uprave Fabjan Kontestabile in dodal, da vztrajajo z aktivnostmi za odpravo anomalij, obenem pa so v minulih mesecih postali bogatejši za nov vozni park ter računalniško in zaščitno opremo. “Slovenija je zelo varna država in to stanje bomo še naprej ohranjali,” je sklenil.

Generalni direktor policije Marjan Fank pa je poudaril, da so cilje za izboljšanje položaja policistov v veliki meri dosegli. “A to je tek na dolge proge,” je sklenil, navdušenja pa ni skrival nad rezultati ankete, ki kažejo, da se zaupanje ljudi v policijo povečuje.

Pozdravne besede je udeležencem slovesnosti v imenu občin na Goriškem namenil župan občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar.

Za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah so tradicionalno podelili priznanja policije. Srebrni ščit so prejeli Andrej Ferlinc, Renato Krošelj, Roman Gobec, Uroš Velikonja, Robert Bukovič, Miran Groselj, Sandi Marinič, Matej Bizjak in Andrej Zavec, bronastega pa Tomaž Rutar, Štefan Vajd, Pera Stamenković, Bojana Gorjup, Dajana Kovic Bitežnik, Tomaž Krajnik, Blaženka Milašinović, Leonida Sirk, Jurij Kenda Maver, Demis Inamo, David Koren, Marko Krojs in Bruno Čibej. Srebrni znak policije za sodelovanje je prejel Valter Peteani iz mejne policije goriške kvesture, bronasti znak pa so prejeli Luca Errico iz kvesture v Gorici, redar Janko Volarič ter predstavniki Moto kluba Soča in Gasilske zveze Tolmin. Podelili so tudi spominski znak in priznanja policije za dolgoletno delo.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano