Novogoriški policisti več osebam zasegli manjše količine prepovedanih drog

Novogoriški policisti so v nedeljo obravnavali več oseb, za katere sumijo, da so imele v posesti prepovedane droge. V jutranjih urah so manjše količine droge zasegli 13 osebam iz Slovenije in Italije, ponoči pa so plastično vrečko s sumljivo vsebino zasegli še starejšemu mladoletniku iz Italije.

Novogoriški policisti več osebam zasegli manjše količine prepovedanih drog. Foto: Dea
Novogoriški policisti več osebam zasegli manjše količine prepovedanih drog. Foto: Dea

NOVA GORICA > 42-letni državljanki Italije so zasegli dvanajst aluminijastih zavitkov z belo prašnato snovjo. Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, sumijo, da gre za prepovedano drogo amfetaminskega tipa. Če bo nadaljnja analiza to potrdila, bodo policisti 42-letnico kazensko ovadili.

V istem času so policisti še dvanajstim osebam, slovenskim in italijanskim državljanom, ki so stari od 18 do 43 let, zasegli manjše količine prepovedane droge, in sicer konopljo, amfetamin in ekstazi. Zoper njih bodo uvedli hitri postopek o prekršku, če bo preliminarni test potrdil, da so imele osebe v posesti res prepovedano drogo.

V nedeljo ponoči pa so imeli novogoriški policisti v postopku še starejšega mladoletnika iz Italije. Zasegli so mu plastično vrečko z večjim številom tablet. Policisti sumijo, da gre za ekstazi, če bo to potrdila analiza, bodo policisti tudi zoper njega spisali kazensko ovadbo, so zapisali na novogoriški policijski upravi.

STA


Najbolj brano