Novogoriški policisti bodo med konci tedna poostrili prometni nadzor

Novogoriški policisti bodo to poletje ob koncih tedna nadaljevali s poostrenim nadzorom nad morebitnimi kršitvami v prometu, ki so ga začeli izvajati pretekli vikend. Kot so sporočili, se bodo pri tem še zlasti osredotočili na ceste v Zgornjem Posočju in na t. i. Keltiko (Tolmin-Želin-Idrija).

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

NOVA GORICA > Na teh območjih je zaradi turistov, kopalne sezone in koncertnih prireditev v Tolminu trenutno povečan promet motoristov, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. Policisti bodo pri nadzoru s posebnimi prometnimi patruljami posebej pozorni na nepravilno prehitevanje, objestno vožnjo in prekoračitev hitrosti v naseljih.

Policisti iz Nove Gorice voznike tudi opozarjajo, da se na t. i. Keltiki, natančneje na odseku med Mostom na Soči in Želinom, zaključujejo gradbena dela. Zaradi rekonstruiranih odsekov bodo udeleženci v prometu lahko vozili z višjo hitrostjo, s čimer pa se bo tudi povečalo tveganje za prometne nesreče. Policisti bodo zato s pogostejšimi nadzori in meritvami hitrosti skušali umiriti promet. Na tem odseku ceste je v minulih sezonah sicer že večkrat prišlo do hudih prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi.

Policisti tudi opozarjajo vse, ki parkirajo ob Idrijci in Soči ter na izhodiščnih parkiriščih za planinske pohode, da tatovi radi izkoristijo vroče vremenske razmere in veliko število kopalcev. V prejšnjih dveh tednih se je na omenjenih mestih zato povečalo število vlomov v vozila. Zato svetujejo, da se v vozilih ne pušča vrednih predmetov, v primerih sumljivega dogajanja pa se nemudoma obvesti najbližjo policijsko postajo ali pokliče interventno telefonsko številko 113.

Na območju Policijske uprave Nova Gorica so do vključno 15. julija 2015 obravnavali 385 prometnih nesreč, kar je enajst odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Letos je imelo smrtni izid šest prometnih nesreč, lani so bile takšne nesreče štiri. Število hudo telesno poškodovanih oseb se je to leto zmanjšalo za 17 odstotkov, število lahko telesno poškodovanih pa za 15 odstotkov. Najpogostejši udeleženci in povzročitelji nesreč so bili vozniki motornih koles.

STA


Najbolj brano