Nova razstrelitev bankomata na Hrvaškem

Neznani storilci so minulo noč pri Vodicah nedaleč od Šibenika razstrelili bankomat na Petrolovi bencinski postaji, je potrdila šibeniška policija. Preiskava še poteka. Neuradno naj bi roparji odnesli nekaj deset tisoč kun (nekaj tisoč evrov).

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

ZAGREB > Šibeniška policija je potrdila, da so se roparji v zgodnjih jutranjih urah z golfom pripeljali na bencinsko postajo. Pred tem so vozilo ukradli 56-letnem meščanu Šibenika.

Na posnetkih varnostnih kamer je videti neznance, ki so izstopili iz avtomobila in na bankomat priključili cev, ki je bila povezana z improvizirano plinsko jeklenko in začeli ta plin črpati v bankomat. Ko se je plin začel segrevati, se je tlak plina močno povečal, zaradi česar je bankomat razneslo, njegovi deli pa so leteli več deset metrov stran, so poročali hrvaški mediji. Fotografije s prizorišča ropa kažejo popolnoma uničeni bankomat ter manjšo škodo na Petrolovem objektu.

Podoben rop se je zgodil prejšnji teden na eni od bencinskih postaj v hrvaški Istri, ko so nepridipravi prostor prav tako s plinom razstrelili bankomat. Policija roparje še išče.

STA


Najbolj brano