Nova kazenska ovadba za Tovšakovo in njenega sodelavca

Celjski kriminalisti naj bi zaradi suma zlorabe položaja ovadili nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, zaradi suma oškodovanja upnikov pa njenega sodelavca in direktorja nekdanje Vegradove hčerinske družbe Vedela nepremičnine Mateja Košiča, je danes poročala televizija POP TV.

Hilda Tovšak Foto: STA
Hilda Tovšak Foto: STA

LJUBLJANA > V prvem primeru naj bi Vegrad družbi Mateja Košiča Molet plačeval lažne račune, in sicer naj bi družbi Molet prodal poslovne prostore za okoli 350.000 evrov, nato pa naj bi te prostore vzel v najem in Moletu plačeval 4000 evrov mesečne najemnine.

V drugem primeru naj bi Košič kot direktor Vegradove hčerinske družbe Vedela nepremičnine nezakonito porabil 2,4 milijona evrov in tako oškodoval številne upnike. Košiča naj bi namreč v enem mesecu izpraznil račun družbe Vedela - do tega naj bi prišlo, ko je Vegrad postal večinski lastnik Delamarisa. Hypo Leasing je tedaj Vedeli nakazal 2,4 milijona evrov, Košič pa naj bi denar nakazal na druge račune, tudi na tiste, ki jih je sam zastopal oziroma bil celo njihov lastnik. Tako naj bi pridobil več kot dva milijona evrov premoženjske koristi, je poročal POP TV.

STA


Najbolj brano