Nov mazaški “podvig” v Gorici

V Spominskem parku na Korzu Italia v Gorici so neznanci pomazali spomenik, ki je posvečen deportiranim v Jugoslavijo. Na zidu s 665 imeni so mazači z rdečo barvo napisali “Fasci in foiba”, na plošči na nasprotni strani pa so z razpršilcem narisali še srp in kladivo, piše Primorski dnevnik.

V Spominskem parku na Korzu Italia v Gorici so neznanci 
pomazali spomenik, ki je posvečen deportiranim v Jugoslavijo. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
V Spominskem parku na Korzu Italia v Gorici so neznanci pomazali spomenik, ki je posvečen deportiranim v Jugoslavijo. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

GORICA > Skrunitve spomenikov okoli 25. aprila žal niso novost. Fašistični in nacistični simboli se običajno pojavijo na pomnikih padlim v NOB in tablah s slovenskimi napisi, tokrat pa se je v Gorici zgodilo nekaj drugega. Za mazaški “podvig” naj bi tokrat - vsaj na prvi pogled - ne poskrbeli skrajni desničarji, dodaja Primorski dnevnik.

Vandali so Spominski park obiskali v noči s ponedeljka na današnji dan. Napis so odkrili policisti, nato si je kraj ogledalo še osebje oddelka Digos, ki vodi preiskavo. V jutranjih urah je bila obveščena tudi občina, ki bo poskrbela za očiščenje spomenika, še piše časnik.

NR


Najbolj brano