Nosetu 14 let, Vidmarju pa 15 let zapora

Sodišče je spoznalo Dejana Vidmarja in Saša Noseta za kriva ropa SKB, ki se je zgodil v noči na 1. november 2005. Vidmarju je prisodilo enotno kazen 15 let zapora, Nosetu pa 14 let. Poleg tega bosta morala plačati še vsak po več kot milijon evrov denarne kazni.

Sodišče je spoznalo Dejana Vidmarja in Saša Noseta za kriva ropa SKB, ki se je zgodil v noči na 1. november 200 Foto: STA
Sodišče je spoznalo Dejana Vidmarja in Saša Noseta za kriva ropa SKB, ki se je zgodil v noči na 1. november 200 Foto: STA

LJUBLJANA > Sodišče je ugotovilo, da je Vidmar sodeloval pri ropu, Nose pa je bil takrat varnostnik v SKB in je pridobil vse potrebne informacije za izvedbo ropa in seznam imetnikov sefov.

Vidmar je za rop SKB dobil 14 let zapora, ker pa je bil junija pravnomočno obsojen na pogojno kazen leta in pol zaradi prikrivanja, mu je sodišče zdaj izreklo enotno kazen 15 let zapora.

Tožilstvo je za oba zahtevalo po 15 let zapora. Njuna zagovornika pa sta predlagala oprostilni sodbi.

Roparji so v SKB banko na Bavarskem dvoru v Ljubljani prišli nekaj pred 23. uro 31. oktobra 2005. Onesposobili so varnostnika, prinesli orodje za vlamljanje in vlomili v 428 sefov. Z ropom je bil SKB oškodovan za najmanj 16 milijonov evrov. Poleg Vidmarja in Noseta je ropa obtožen še Radomir Cvijanović, ki ga organi še iščejo, ter dva neznanca.

STA


Najbolj brano