Nizozemci na LSD-ju vznemirjali prebivalce Otočca

Novomeški policisti so v četrtek popoldne začeli iskati 20-letnega državljana Nizozemske, za katerega so njegovi prijatelji, povedali, da se je izgubil v gozdu. Policisti, ki so ugotovili, da so bili tujci pod vplivom mamil, so obnemoglega in lažje poškodovanega Nizozemca nato kmalu našli.

Nizozemci so bili pod vplivom LSD-ja.
Nizozemci so bili pod vplivom LSD-ja. 

NOVO MESTO > S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da so jih nekaj po 14. uri obvestili o nenavadnem vedenju tujcev, ki naj bi v okolici Otočca pri Novem mestu ustavljali voznike osebnih avtomobilov in vznemirjali prebivalce. Na kraju dogodka so nato ugotovili, da gre za tri državljane Nizozemske, stare 20 in 21 let, ki so očitno bili pod vplivom psihoaktivnih snovi.

Na kraj so poklicali reševalce, ki so morali zaradi prevelike količine zaužitih prepovedanih mamil enega izmed tujcev odpeljati v bolnišnico. Tujci so tudi policistom povedali, da se je v gozdu izgubil eden izmed njihovih prijateljev, ki naj bi bil prav tako pod vplivom mamil.

V iskanje pogrešanega so vključili večje število policistov, policistov vodnikov službenih psov in gasilce. Pogrešanega 20-letnega državljana Nizozemske, ki so ga v bližini potoka pri Dolenji vasi obnemoglega in lažje poškodovanega našli nekaj po 17. uri, je iskal tudi policijski helikopter.

Policisti so tujcem zasegli manjšo količino pivnikov s prepovedanim mamilom LSD. Zoper štiri nizozemske državljane so uvedli postopek o prekršku, so še sporočili s PU Novo mesto.

Z centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje pa so sporočili, da je v četrtek ob 16.13 stekla iskalna akcija za pogrešano osebo. Pri iskanju so sodelovali novomeški poklicni gasilci, vodniki reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije in Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije. Iskalno akcijo so vodili in usmerjali policisti. Pogrešanega so našli nekaj po 17. uri.

STA


Najbolj brano