Nista se prišla kopat

Najmanj 251 tabletk ekstazija, več sto gramov speeda, nekaj konoplje in hašiševega olja ter 23 nabojev in nabojnik za kalašnikov je izkupiček zadnjega ulova izolskih policistov, potem ko so za tarčo izbrali preprodajalca droge iz Nove Gorice in Logatca. Par očitno ni prišel v Izolo na morje, ampak poslovno.

Pri  paru so policisti odkrili večje količine   droge. Foto: Pp Izola
Pri paru so policisti odkrili večje količine droge. Foto: Pp Izola

IZOLA > Za 27-letno Novogoričanko in enako starega Logatčana je bilo konec veselja včeraj nekaj minut po polnoči, ko so pri izolski diskoteki Gavioli do njiju pristopili izolski policisti in ju podrobneje pregledali. Pri mladeniču so našli 80 tablet ekstazija in 13 zavitkov z alu folijo, v katerih je imel prašnato snov speed (sulfat amfetamina). Novogoričanka pa je imela pri sebi manjšo žensko torbico, v njej pa zavitek s 100 tabletami ekstazija in štiri alu folije s speedom. Najdbe so zadostovale, da so policisti oba pridržali.

Kmalu so ugotovili, da sta preprodajalca bivala v Izoli, zato so včeraj dopoldne preiskali njuno stanovanje v Jagodju in njun avto. Obenem so preiskali še stanovanje Logatčana v Logatcu. V Izoli so policisti našli še vrečko z dvema gramoma konoplje, injekcijo z 1,5 mililitra domnevno hašiševega olja in eno tableto ekstazija, v Logatcu pa dve elektronski tehtnici, tri vrečke s sto grami speeda, še 70 tablet ekstazija, dve vrečki ekstazija v prahu, dva alu zavoja z rumeno grudasto snovjo in vrečko z belo prašnato snovjo. Poleg tega so pri Logatčanu odkrili še 23 različnih nabojev za orožje, nabojnik za kalašnikov in 14 bankovcev po 50 evrov. Po opravljeni preiskavi so preprodajalca izpustili in bodo zoper njiju spisali kazenske ovadbe. Zaradi nabojev pa bodo Logatčana še posebej kaznovali. DC


Najbolj brano