Nihče ne prizna krivde za pranje denarja v Beltincih

Danes se je na koprskem sodišču začel sodni postopek zaradi spornih luških poslov v Beltincih, povezanih z načrtovano gradnjo tamkajšnjega luškega logističnega centra in pranjem denarja.

Na današnji predobravnalni narok so iz koprskega zapora, 
kjer prestaja štiri leta in pol zaporne kazni, pripeljali Roberta 
Časarja Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na današnji predobravnalni narok so iz koprskega zapora, kjer prestaja štiri leta in pol zaporne kazni, pripeljali Roberta Časarja Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Na današnji predobravnalni narok so iz koprskega zapora, kjer prestaja štiri leta in pol zaporne kazni, pripeljali Roberta Časarja. Poleg njega so spornih poslov, s katerimi naj bi Luko oškodovali za dober milijon evrov, obtoženi še eden od izvršnih direktorjev Luke Koper Milan Pučko, Robert Graj iz podjetja Graj in Jožef Hozjan ter še šest podjetnikov, ki naj bi pomagali pri sumljivih poslih.

Danes so poleg Časarja prišli na sodišče še Pučko, Jože Pavlinjek iz podjetja Inox in stečajna upraviteljica podjetja Graj Inženiring. Nihče od prisotnih krivde ni priznal. Med ostalimi obtoženimi so se nekateri opravičili zaradi bolezni, drugi so vložili ugovor na obtožbo, ki pa je pred časom postala pravnomočna.

Obtoženim tožilstvo očita kazniva dejanja zlorabe položaja in pranja denarjali.

SP, Spletno uredništvo

Več o beltinških poslih:

Beltinški posli se selijo v sodno dvorano


Najbolj brano