Ni prišla po nakupih

V dobre pol ure “nakupovanja” je 35-letna Romunka, ki živi v Trstu, v trgovini na mejnem prehodu Škofije nabrala za več kot 400 evrov blaga, ga skrila in hotela z njim iz trgovine. Namero so ji preprečile prodajalke, nato pa policistka in policist, ki sta tatico vklenila in odpeljala. V Sežani pa so neznanci iz prikolice tovornjaka ukradli kar 300 avtomobilskih gum. Tat je obiskal tudi piransko občinsko palačo.

Neznani tatovi so s tovornjaka, parkiranega v Sežani, odnesli 
300 gum.  Foto: STA
Neznani tatovi so s tovornjaka, parkiranega v Sežani, odnesli 300 gum.  Foto: STA

PRIMORSKA > V sredo ob pol dveh je v novo trgovino na nekdanjem mejnem prehodu Škofije vstopila gospa in se zanimala za razne izdelke. V italijanskem jeziku je za pomoč najprej vprašala prvo prodajalko, se nato razgledovala po trgovini, nato je prosila za pojasnila drugo in na koncu še tretjo. Te so proti koncu njenega “nakupovanja” postale pozorne in so jo ob odhajanju iz trgovine ustavile. Čeprav se je v trgovini zadrževala več kot pol ure, ni kupila ničesar.

Gospa naj bi tudi ob izhodu trdila, da ni vzela ničesar in da hoče zapustiti trgovino. Ko je zakorakala mimo senzorjev, pa se je vključil alarm. Gospo so prodajalke pozvale, naj jim pokaže, kaj ima v torbi, vendar tega ni hotela storiti. Zato so prodajalke poklicale na pomoč policijo.

Tudi na ukaze policistke in policista ženska ni hotela pokazati torbe ne izprazniti žepov. Zato sta jo varuha reda prijela za roko in ob tem zatipala, da ima nekaj skrito v rokavu. Ker se je upirala in hotela zbežati, je policistoma olajšala delo; v trgovini sta jo vklenila in jo odpeljala na policijsko postajo. Tam so jo temeljito pregledali in našli celo serijo predmetov, ki jih je ukradla. V torbo in jakno je uspela neopazno skriti nekaj dišav, torbo in druge vrednejše predmete, vredne 430 evrov. Tržaška Romunka si je prislužila kazensko ovadbo, tako da v Koper zdaj ne bo prišla le po nakupih, ampak tudi na sodišče.

S hupanjem pregnal tatove

S parkirišča nasproti nekdanje Lesnine v Sežani je policiste včeraj ob pol treh zjutraj poklical 44-letni voznik tovornjaka iz Srbije in povedal, da so mu neznanci pravkar poskušali vlomiti v prikolico tovornjaka. Medtem ko je počival v tovornjaku, je ob prikolici opazil več neznancev in pritisnil na hupo. Neznanci so se nemudoma razbežali in v bližini vstopili v manjši tovornjak ter se odpeljali.

Voznik je nato izstopil iz kabine tovornjaka in opazil, da so plombe na vratih njegove prikolice potrgane. Ko so prišli na kraj policisti, je odprl vrata prikolice in ugotovil, da v njej ni več velikega števila avtomobilskih gum znamke cooper. Ko jih je preštel, je ugotovil, da so mu tatovi odnesli kar 300 gum. Škoda znaša najmanj 15.000 evrov.

Tatovi v občinski stavbi

Včeraj zjutraj so tatvino prijavili tudi v Piranu, po naših informacijah se je zgodila na sedežu piranske občine. Kot kaže, je nekdo od obiskovalcev občine izkoristil nepazljivost in odsotnost uslužbencev ter iz treh pisarn ukradel denarnice. V prvi je bilo poleg bančnih kartic 75 evrov, v drugi 38 in v tretji le štirje evri.

V četrtek je ribič prijavil policiji, da mu je nekdo iz morja pri Rexu ukradel 240 metrov ribiških mrež, ki so bile položene vsega 20 metrov od obale.

Iz barake v Šmavru pri Solkanu je neznanec v sredo vzel kopačico, frezo s priključkom in kovinsko škatlo z orodjem. Lastnika je s tatvino oškodoval za približno 2000 evrov. Iz kolesarnice bloka v Novi Gorici pa je neznanec ukradel črno-belo gorsko kolo, vredno približno 500 evrov.

DANIJEL CEK


Najbolj brano