Ni mu bilo več pomoči

Moškega, ki so ga v Idriji pogrešali od ponedeljka popoldne, so v torek našli v manjšem zapuščenem kamnolomu med Kobalovimi planinami in Cerkovnim vrhom. Idrijski gasilci in vodniki reševalnih psov so moškega našli še živega in mu nudili prvo pomoč, a je zaradi hudih poškodb kmalu zatem umrl.

Fotografija je simbolična. Foto: Marica Uršič Zupan
Fotografija je simbolična. Foto: Marica Uršič Zupan

IDRIJA > Idrijski policisti so v torek zjutraj organizirali iskalno akcijo za pogrešanim 37-letnim moškim. Obvestilo o tem, da ga pogrešajo, so dobili v ponedeljek popoldne, ko so ga začeli iskati, vendar niso bili uspešni. Zato so v torek zjutraj nadaljevali z iskanjem. 37-letnika je iskalo skupno 46 ljudi. Policistom so pomagali idrijski gasilci, pripadniki tolminske gorske reševalne službe in vodniki reševalnih psov severnoprimorske regije, ki se jim je pridružil vodnik psa iz Ljubljane.

Pogrešanega so našli v torek okoli poldneva, na dnu zapuščenega kamnoloma med Kobalovimi planinami in Cerkovnim vrhom. Idrijski gasilci in vodniki psov so moškemu, ki je bil, ko so prišli do njega, še živ, nudili prvo pomoč in ga oživljali vse do prihoda reševalcev iz idrijskega zdravstvenega doma, vendar mu zaradi hudih poškodb niso mogli več pomagati. Idrijski policisti z ogledom na kraju niso ugotovili sumljivih okoliščin, zato bodo za tožilstvo spisali le poročilo o dogodku. SP


Najbolj brano