Ni hotel s policisti na postajo

V noči iz petka na soboto so policisti prejeli obvestilo o kršenju javnega reda in miru v izolskem lokalu. Trije storilci naj bi pred lokalom pretepli 24-letnika in 19-letnika, nato pa zbežali. Kmalu zatem so policisti izsledili dva izmed osumljenih, 18-letnika in njegovega 43-letnega očeta, ter ju povabili na policijsko postajo. Pri tem se je mlajši začel razburjati in upirati. Policist mu je ukazal naj preneha, vendar ukaza ni upošteval in je z upiranjem še nadaljeval ter z desnico mahnil proti policistu. Mladeniča so pridržali, obema pa so izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PRIMORSKA > Danes zjutraj se je zgodila prometna nesreča na glavni cesti Solkan-Plave, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. 82-letni voznik avtomobila in 49-letni voznik tovornega vozila sta vozila po glavni cesti iz smeri Dolge njive proti Solkanu. V neposredni bližini Solkana je starejši voznik osebnega avtomobila začel prehitevati tovorno vozilo, v tem času pa je iz nasprotne smeri prihajalo drugo vozilo. Starejši voznik avtomobila se je začel umikati v desno in z desnim delom osebnega avtomobila trčil v levi bočni del polpriklopnika tovornega vozila. Na srečo se nihče ni poškodoval. Policisti so 82-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Vlomil v kombi

Včeraj popoldne je neznanec vlomil v parkirano vozilo na vstopnem mestu v reko Sočo za kajakaše blizu naselja Srpenica na Bovškem. Neznani storilec je razbil steklo na prednjih vratih in vlomil v parkiran kombi znamke volkswagon transporter z nemškimi registrskimi številkami ter ukradel denarnico, v kateri je nemški državljan imel poleg gotovine tudi bančne kartice.

V Luciji kradli izvenkrmne motorje

V Luciji je nekdo s čolna Kranjčanu ukradel izvenkrmni motor znamke yamaha, ki je vreden 2100 evrov. V istem kanalu je nekdo ukradel še en izvenrmni motor znamke yamaha z drugega čolna in s tem lastnika oškodoval za 3300 evrov.

Motorist je padel

V soboto zjutraj je na cesti Starod-Ilirska Bistrica, pri Račicah padel 64-letni motorist iz Italije. Njegova 54-letna sopotnica, državljanka Španije, se je v nesreči laže poškodovala. Voznika so kaznovali s plačilnim nalogom.

V Hrvatinih izginilo 120 kilogramov mesnih izdelkov

V Hrvatinih je nekdo vstopil v odklenjeno letno kuhinjo ter se od tam odpravil naravnost v sušilnico, kjer je ukradel približno 120 kilogramov mesa in suhomesnih izdelkov. Lastnica je oškodovana za 700 evrov.

Italijanki ostali brez torbic

V Lipici je nekdo starejši državljanki Italije, ko je šla na večerjo, ukradel torbico, v kateri je imela osebno izkaznico, vozniško dovoljenje, bančno kartico in 266 evri gotovine.

V koprskem hotelu je nekdo državljanki Italije s stola v jedilnici ukradel torbico, v kateri je imela dokumente, 100 evrov, ključe in mobilni telefon. Oškodovana je za 500 evrov.

Za volan bmwja brez vozniškega dovoljenja

V nedeljo zjutraj so policisti 19-letnemu Ljubljančanu na Jelšanah zasegli vozilo znamke bmw 530. Ugotovili so namreč, da vozi brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Marezigah ukradli kurilno olje

V Marezigah je nekdo ponoči vlomil v kurilnico in iz cisterne ukradel 300 do 400 litrov kurilnega olja. Škode je za 400 evrov.

Italijan vijugal po cesti

V soboto zvečer so policisti prejeli obvestilo, da na cesti Strunjan-Belveder nevarno vijuga avtomobil. Policisti so ustavili 33-letnega Italijana in ga preizkusili z alkotestom. Italijan je napihal 0,94 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Streznil se je na hladnem.

Ukradli dele za skuter

Danes je v Kopru nekdo ukradel krmilo in razne dele s skuterja, ki jih je imel lastnik shranjene v kolesarnici na ulici Vena Pilona. Oškodovan je za 200 evrov.

NR


Najbolj brano