Ni elementov detomora

Obdukcija na inštitutu za sodno medicino je pokazala, da je bil novorojenček, ki so ga sredi prejšnjega tedna mrtvega našli za garažami na Rožičevi ulici v Ljubljani, že rojen mrtev. Policisti tako ne preiskujejo več kaznivega dejanja detomora, še vedno pa prosijo vse, ki bi kaj vedeli o okoliščinah pretresljive najdbe, da jim to sporočijo.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Ljubljanski kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin tragičnega dogodka. Policiste so prejšnji četrtek okoli 14. ure obvestili, da je občan za garažami na Rožičevi ulici med odloženimi predmeti našel truplo novorojenčka.

Policisti so takoj zavarovali kraj najdbe in zbrali prva obvestila, kriminalisti pa so opravili ogled kraja, ki sta se ga udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Na Rožičevi ulici je bila tudi zdravnica z inštituta za sodno medicino.

Na ljubljanski policijski upravi so pojasnili, da so doslej ugotovili, da je truplo novorojenčka nekdo za garaže odložil med minulo sredo in četrtkom. Obdukcija na inštitutu za sodno medicino je pokazala, da se je deček rodil mrtev, s čimer so izključeni elementi kaznivega dejanja detomora.

Policisti še vedno vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, ki bi pomagale pri preiskavi dogodka, da to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200 ali na najbližjo policijsko postajo. NR


Najbolj brano