Nezvesti delavci so v podjetju kradli gorivo

Vodstvo tržaške družbe Jindal Saw Sertubi, ki izdeluje cevi, je zaradi vse večjih in vse bolj pogostih nepojasnjenih “izginjanj” različnih vrst goriva postalo sumničavo in je na pomoč poklicalo policiste. Ti so ugotovili, da so za skrivnostno izginjanje goriva odgovorni nezvesti zaposleni, med katerimi je tudi 39-letni slovenski državljan.

Tržaški policisti so ugotovili, da je četverica zaposlenih na 
skrivaj praznila rezervoarje goriva.
Tržaški policisti so ugotovili, da je četverica zaposlenih na skrivaj praznila rezervoarje goriva.  

TRST > Vodstvo znane tržaške družbe Jindal Saw Sertubi se je že kar nekaj časa spraševalo, kam izginjajo večje količine goriva, ki so se izgubljale mimo uradnih računovodskih evidenc. Zadevo je prevzela mobilna enota tržaške kvesture, ki je začela spremljati, kaj se dogaja v podjetju. Kmalu so ugotovili, da se za skrivnostnim izginjanjem goriva skriva skupina zaposlenih, ki je že dlje časa kradla gorivo.

Policisti so podrobno opazovali dogajanje in nato sestavili mozaik. Trije osumljeni, 39-letni slovenski državljan B. M., leto mlajši Tržačan C. B. in njegov 30-letni someščan P. L., so na skrivaj polili posode za gorivo in jih nato najprej skladiščili na odmaknjenem območju podjetja. S trojico je sodeloval še četrti osumljeni, zaposlen pri podizvajalcu. Njegova naloga je bila, da je plen neopazno odpeljal iz podjetja. Skril ga je na službeni tovornjak in odpeljal na varno.

Pred dnevi so policisti mobilne enote tovornjak ustavili in na njem odkrili plen. Voznika, 50-letnega Tržačana M. F., so aretirali in nato opravili več hišnih preiskav prostorov, ki so jih uporabljali štirje osumljeni. Zasegli so tudi več polnih posod goriva in jih vrnili lastnikom, so sporočili s tržaške kvesture.

Tržaški policisti so ugotovili še, da so osumljeni del ukradenega goriva prodajali na črnem trgu. Spletli so si pravo mrežo kupcev, ki jih bodo v prihodnjih dneh zaslišali na kvesturi. SP


Najbolj brano