Neznanec streljal na podjetnika Danijela Robnika

V Hrastju je ponedeljek zvečer prišlo do streljanja, v katerem sicer nihče ni bil poškodovan, mariborski kriminalisti pa preiskujejo okoliščine.

 Foto: STA
Foto: STA

MARIBOR > Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, je doslej neznani storilec s strelnim orožjem poškodoval vozilo 40-letnega domačina. Po neuradnih informacijah gre za znanega podjetnika Danijela Robnika.

Kriminalisti trenutno še vedno opravljajo ogled, poteka pa tudi intenzivna kriminalistična preiskava, so še pojasnili na mariborski policijski upravi, kjer do prijetja osumljenca novih informacij ne bodo dajali.

Kot piše časnik Večer, je neznanec ali več njih med vračanjem domov izstrelil več nabojev v terenski avtomobil mariborskega taksista in podjetnika Danijela Robnika, ki je pred časom postal lastnik Luke Zadar. Ob makadamski poti, ki vodi proti njegovi hiši, je stal neznanec, za katerega je podjetnik prvi hip pomislil, da potrebuje njegovo pomoč, saj se mu je zdelo, da z roko maha proti njemu.

Robnik o tem, kdo mu je stregel po življenju, ni želel ugibati, prav tako ne o tem, ali bi lahko bili v ozadju posli okoli Luke Zadar, zaradi katerih se je nedavno znašel v kriminalistični preiskavi.

Omenjeni podjetnik je bil sredi oktobra vključen v eno od policijskih preiskav, v okviru katere so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada zaradi suma kaznivega dejanja oškodovanja upnikov pridržali dva človeka, v središču preiskave pa je bil sumljivi prevzem zadarskega pristanišča.

Prevzem hrvaškega pristanišča prek podjetja I.J. Storitve sta skupaj s slovenskimi bankami omogočila propadla cerkvena holdinga Zvon Ena in Zvon Dva. Luko Zadar odtlej preko podjetja Diluculo obvladuje Robnik, javnosti dotlej znan kot lastnik podjetja Taxi Plus.

STA


Najbolj brano