Neznancu dal 200 evrov v zameno za nakit

Državljan Nemčije je na Policijski postaji Ilirska Bistrica včeraj popoldan prijavil, da so ga ogoljufali. Pri Narinu ga je ustavil moški in ga prosil, da mu posodi 200 evrov za gorivo. Moški je govoril tekoče nemško, vozil se je s črnim audijem limuzina nemških registrskih številk. Nemec mu je dal 200 evrov ter v zameno dobil prstana, zapestnici in ogrlico, nakit naj bi bil zlat.

Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih
Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih

PRIMORSKA > Prav tako mu je dovolil fotografirati njegovo prometno dovoljenje in vozilo ter mu dal svojo telefonsko številko. Zagotovil mu je, da mu bo denar vrnil v Nemčiji. Na poti proti Hrvaški je Nemec vseeno posumil, da nakit ni zlat in da ga je moški ogoljufal. Policisti zadevo preverjajo.

53-letnik gojil doma konopljo

Novogoriški kriminalisti in policisti so včeraj dopoldne na območju Idrije na podlagi odredbe pristojnega novogoriškega Okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 53-letnemu moškemu zaradi utemeljenega suma proizvodnje in prekupčevanja drog. Kriminalisti so pri 53-letniku zasegli 14 rastlin konoplje, ki so v višino merile tudi do 150 centimetrov in manjšo količino že posušene konoplje. Za 53-letnika sledi kazenska ovadba.

Moški prosjačil

Izolana je zmotil moški, ki je prosjačil in s tem vznemirjal stranke. Policisti so 33-letnemu domačinu napisali plačilni nalog.

Pijan nadlegoval goste v gostilni

Popoldan je v Vanganelu pri Kopru moški nadlegoval goste v gostilni. Pijan 52-letni Koprčan jih je zmerjal, tako da so zapustili lokal, ob prihodu policistov pa kljub ukazu s kršitvijo ni prenehal. Policisti so mu odredili pridržanje, sledi mu plačilni nalog.

Vijugala po cesti

Policisti so prejeli obvestilo, da od Ankarana proti Kopru vozi osebni avto zelo nezanesljivo. Policisti so v Kopru ustavili Ankrančanko. Ugotovili so, da je vozilo nezavarovano, voznica je nepravilno opravila preizkus alkoholiziranosti in nadalje odklonila strokovni pregled. Preko evidenc so ugotovili, da zoper njo zaradi vožnje pod vplivom alkohola že poteka postopek začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

Izginilo kolo

Včeraj popoldne so novogoriški policisti prejeli prijavo o tatvini kolesa v Vrtojbi. Neznani storilec je pred kratkim iz dvorišča ene od od stanovanjskih hiš ukradel žensko gorsko kolo, znamke BH, model silver, zeleno sive barve, na katerem je bil na zadnjem delu kolesa nameščen otroški sedež. Nepridiprav je lastnico oškodoval za približno 1000 evrov.

Z avtomobilom trčila v betonski drog

31-letna voznica osebnega avtomobila je včeraj okoli 7. ure zjutraj med vožnjo po cesti iz smeri vasi Vrhpolje zaradi neprilagojene hitrosti z osebnim vozilom v naselju Duplje zapeljala desno izven vozišča in trčila v betonski drog. Kasneje so jo zdravniško oskrbeli v vipavskem zdravstvenem domu, kjer so jo nato napotili na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Voznici so policisti izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano