Nevarnega voznika čaka ovadba

Novogoriški prometni policisti bodo 21-letnega voznika z Ajdovskega, ki je v nedeljo zgodaj popoldne bežal pred njimi ter z vožnjo ogrožal tudi druge voznike in pešce, ovadili zaradi nevarne vožnje. Zaradi številnih prekrškov pa bo moral plačati še 2740 evrov globe. Med begom je trčil v vogal hiše in se nato policistom še aktivno upiral. Končalo se je tako, da so ga obvladali in mu na roke nataknili lisice.

Policisti so 21-letnika zaradi številnih prekrškov 
oglobili z 2740 evri, v evidenco so mu vpisali še osem 
kazenskih točk, čaka pa ga tudi kazenska ovadba. 

 Foto: STA
Policisti so 21-letnika zaradi številnih prekrškov oglobili z 2740 evri, v evidenco so mu vpisali še osem kazenskih točk, čaka pa ga tudi kazenska ovadba.  Foto: STA

AJDOVŠČINA > V nedeljo okoli 13.40 so policisti v Ajdovščini med prekrškom opazili voznika audija. Hoteli so ga ustaviti, ga večkrat opozarjali z zvočnimi in svetlobnimi signali, a se voznik zanje ni zmenil. Pospešil je in začel bežati. Med nevarno vožnjo je večkrat zapeljal na nasprotni vozni pas, izsiljeval je prednost drugim voznikom in ogrožal tudi pešce. Odbrzel je proti Malim Žabljam in zavil v zaselek Bitna. Tam ga je na ozkem delu ceste zaneslo v vogalni kamen hiše.

Voznik je nato avto ustavil in poskušal zbežati, vendar so bili policisti hitrejši. V postopku se jim je aktivno upiral, zato so morali uporabiti prisilna sredstva, nazadnje pa so mu na roke nataknili lisice.

Možje postave so ugotovili, da audi ni bil registriran, na njem je bila le ena registrska tablica, pa še ta je bila z drugega vozila. Lastnica jo je pred nekaj leti izgubila in naročila novo.

Prometni policisti bodo 21-letnika novogoriškemu tožilstvu ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje. Zaradi številnih prekrškov, ki jih je zagrešil med nevarno vožnjo, so mu izdali tudi plačilni nalog. Skupen znesek globe znaša 2740 evrov, v evidenco pa mu bodo vpisali še osem kazenskih točk. SP


Najbolj brano