Nevarne škarje

Ker je prehiteval v škarje in se je prehitro vrnil na svoj pas, je 68-letni voznik v Spodnji Idriji včeraj zadel in zrinil s ceste avto, ki ga je vozila 32-letna voznica. V Rodežu je mladi voznik trčil zaradi prekratke varnostne razdalje, v Izoli pa je voznica z avtom zbila kolesarko.

 Foto: STA
Foto: STA

IDRIJA, ANHOVO, IZOLA > Včerajšnja nesreča se je zgodila že četrt pred šesto uro zjutraj pri Spodnji Idriji. 68-letni voznik je vozil iz Idrije proti Spodnji Idriji in tik pred Spodnjo Idrijo začel prehitevati drugi avto, ki ga je vozila 32-letna voznica, ob njej pa je sedela tudi 20-letna sopotnica. Med prehitevanjem je voznik pripeljal v škarje, zato je sunkovito zavil v desno in pri tem z zadnjim delom avta trčil v avto voznice. Zaradi tega je njen avto odbilo desno v obcestni jarek.

Idrijski reševalci so voznico in njeno sopotnico z reševalnim vozilom odpeljali v idrijski zdravstveni dom, kjer so ugotovili, da je voznica laže poškodovana, sopotnica pa jo je odnesla brez poškodb. Voznika čaka obisk pri sodniku.

Na severnem Primorskem pa je v ponedeljek počilo 20 minut pred četrto uro popoldan, ko je v Rodežu 25-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del avta, s katerim se je pred njim vozila 35-letnica. Ta je pred tem zmanjšala hitrost, ker je voznik tovornjaka pred njo zavijal v levo. Policisti so vozniku napisali položnico za plačilo kazni.

V ponedeljek popoldan pa je 50-letna kolesarka iz Izole vozila po Kajuhovi ulici proti Kortam, dokler je v križišču s cesto Istrskega odreda ni zbila 44-letna voznica z avtom. Kolesarko je odbilo proti sredini ceste, kjer je trčila v drugi avto in padla. Kljub temu se je le laže poškodovala. Voznica avta bo plačala kazen zaradi izsiljevanja. DC


Najbolj brano