Nesreči upočasnili promet proti morju

Vozniki, ki so se v soboto odpravili proti morju, so morali že zjutraj in zgodaj dopoldne v čas potovanja nepričakovano všteti še zastoj pred Razdrtim. Zaradi nesreče je nastala desetkilometrska kolona, reševalci pa so v bolnišnico odpeljali poškodovani ženski. V trku pri nekdanjem Indeju v Kopru so se laže poškodovali štirje potniki iz dveh avtomobilov.

Sopotnica v nemškem vozilu se je laže poškodovala, voznica 
v drugem vozilu pa huje.  Foto: Pgd Postojna
Sopotnica v nemškem vozilu se je laže poškodovala, voznica v drugem vozilu pa huje.  Foto: Pgd Postojna

PRIMORSKA > Na avtocesti med Razdrtim in razcepom Nanos je počilo v soboto okoli 7.30. 72-letni nemški voznik je zaradi prekratke varnostne razdalje z vozilom trčil v avto, ki ga je pred njim vozila 53-letna slovenska državljanka. V nesreči se je voznica huje poškodovala, poškodovala se je tudi 65-letna sopotnica v povzročiteljevem vozilu.

Oskrbeli so ju postojnski reševalci, ki so jim pomagali še prostovoljni gasilci iz Razdrtega in Postojne. Odpeljali so ju na zdravljenje v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je nemška državljanka utrpela lažje poškodbe. Policisti bodo proti 72-letnemu nemškemu vozniku spisali kazensko ovadbo.

Po nesreči je vse do 9.40, torej dobri dve uri, promet potekal po desnem voznem pasu, zato je nastal daljši zastoj. Kolona je bila dolga približno deset kilometrov.

V križišču pri koprskemu Indeju pa se je nesreča zgodila v soboto okoli 13.20. V semaforiziranem križišču Šmarske ceste in Ceste na Markovec 32-letni slovenski voznik pri zavijanju ni upošteval pravil srečevanja in z avtom čelno trčil v vozilu, s katerim se je v križišče pravilno pripeljala tri leta mlajša voznica, prav tako slovenska državljanka. V obeh vozilih so se laže poškodovali štirje potniki. Reševalci so jih odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Že v petek zjutraj se je nesreča zgodila ob železniški progi med Pivko in naseljem Gradec. Strojevodja je moškega, ki je hodil levo ob progi, z opozorilnim znakom posvaril, da prihaja vlak, a se ni pravočasno umaknil. Vlak ga je zadel v roko in glavo. Moški se je nato priplazil do ceste, kjer je počakal na pomoč. Po opozorilu strojevodje so na prizorišče nesreče odhiteli postojnski in pivški prostovoljni gasilci, ki so moške oskrbeli. Izkazalo se je, da gre za 34-letnega romunskega državljana. Reševalci so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno podlahtnico in na srečo le površinske poškodbe glave.

SP


Najbolj brano