Nekateri še vedno martinujejo, Ljubljančan s 3 promili za volan

Gorenjski policisti so v torek ujeli tri vinjene voznike. Vinjenega 41-letnega voznika iz Ljubljane so prometni policisti zvečer zaradi oviranja prometa obravnavali v Naklem. Preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imel Ljubljančan skoraj tri promile alkohola v krvi. Policisti so ga pridržali in izločili iz prometa.

KRANJ > Kot navajajo na Policijski upravi Kranj, voznik zaradi zelo visoke stopnje alkohola niti slučajno ni bil sposoben za kakršno koli udeležbo v prometu. "Tako pijanega človeka je nevarno že samo peljati z vozilom, kaj šele, da bi vozilo peljal sam," opozarjajo policisti.

Tveganje, da tako pijan voznik povzroči nesrečo, je ogromno, saj je že pri enem promilu alkohola verjetnost za nesrečo v primerjavi s treznim voznikom kar 25-krat večja. Trikratna vrednost to tveganje še bistveno povečuje in je zelo daleč od dovoljene vrednosti 0,24 miligrama alkohola na liter krvi oz. 0,5 promila. Ravnanja takih voznikov obsojamo, ker bistveno slabšajo stopnjo prometne varnosti, na cesti ne vedo kaj počnejo in zelo ogrožajo ostale, navajajo na policijski upravi.

Že v torek popoldan so sicer gorenjski prometni policisti na Jesenicah ujeli 44-letnega državljana BiH, ki je imel več kot 1,5 promila alkohola v krvi. Tudi njega je policija izločila iz prometa in ga kaznovala z globo v višini skoraj 1300 evrov ter 18 kazenskimi točkami, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Iz prometa so v torek zvečer izločili še 26-letno Kranjčanko, ki je vozila z več kot dva promila alkohola v krvi. Poleg tega je vozila tudi prehitro. Na cesti, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, je bila njena hitrost 67 kilometrov na uro.

STA


Najbolj brano