Morilcu iz Izole pet let psihiatričnega zdravljenja

Danes ob 16.30 je petčlanski senat obtoženemu izrekel varnostni ukrep petletnega obveznega psihiatričnega zdravljenja v enoti za forenzično psihiatrijo mariborskega kliničnega centra. V ta ukrep se mu všteje tudi čas v priporu od 13. februarja letos. Najkasneje čez štiri leta in pol bo obtoženi že na prostosti.

36-letni Stefan Lango je v začetku letošnjega februarja v Izoli 
z nožem na grozovit način umoril 53-letno Andrejo O., pri 
kateri je tudi stanoval. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
36-letni Stefan Lango je v začetku letošnjega februarja v Izoli z nožem na grozovit način umoril 53-letno Andrejo O., pri kateri je tudi stanoval. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > “Prijel sem za nož, hotel sem ubiti sam sebe, pa sem najprej njo. Spomnim se, da sem jo enkrat zaštihal za vrat in potem je umrla. Ne spomnim se, da bi jo zabodel 34-krat,” je danes dopoldne povedal 36-letni Stefan Lango, ki je v začetku letošnjega februarja v Izoli z nožem na grozovit način umoril 53-letno Andrejo O., pri kateri je tudi stanoval.

Obtoženi je povedal, da ne on ne pokojna pred dogodkom nekaj dni nista spala, on naj bi se hotel le spočiti v miru, ona pa naj bi hodila gor in dol po stanovanju in hitela pospravljati vsepovprek. “Imela je tako manijo,” je pojasnil. Ko ga je videla z nožem, naj ne bi rekla nič. Potem ko je obležala, je zaprl vsa okna in tri dni ležal v stanovanju. “Potem sem jo zavil v odejico in sem jo odvlekel do cerkvenih vrat. Tam so bili res smetnjaki, ampak jaz sem jo odnesel do cerkvenih vrat. Zato, ker je cerkev…,” je nejasno odgovoril na vprašanje, zakaj jo je odvlekel po ulici in Manziolijevem trgu do zabojnikov za smeti. Medtem ko je po ulici sredi noči vlekel njeno truplo zavito v tepih, sta ga opazila mladeniča, poklicala policijo in čez nekaj minut sta policista potrkala na njegova vrata. “Zelo mi je žal, zdaj, ko se zavedam posledic svojega dejanja. In če bi lahko zavrtel čas nazaj, bi popravil to, kar sem naredil Andreji,” je skrušeno povedal. Obtožnica mu očita, da je v stanju duševne motnje pod vplivom močnih halucinacij, ko ni mogel razumeti pomena svojega dejanja, na grozovit način umoril Andrejo O. Z nožem jo je zabodel kar 34-krat, usoden pa je bil vbod v vrat, s katerim ji je prerezal levo vratno arterijo, zaradi česar je Andreja O. izkrvavela in umrla.

DC


Najbolj brano