Ne razume, zakaj so jo ugrabili

Na ljubljanskem okrožnem sodišču sta se včeraj srečala partner pokojne Zorice Škrbić, za rop banke SKB pravnomočno obsojeni Dejan Vidmar, in domnevno vpleteni v ugrabitev dekleta Milan Trivković. Vidmar je obtoženemu zabrusil, da “ve vse”, sodnici pa sporočil, da so vse priče, ki bodo potrdile Trivkovićev alibi, nastavljene.

Milan Trivković vztraja, da ni vpleten v ugrabitev Zorice 
Škrbić. Foto: STA
Milan Trivković vztraja, da ni vpleten v ugrabitev Zorice Škrbić. Foto: STA

LJUBLJANA > Kriva pričanja naj bi urejal en človek, je včeraj na sodišču razlagal Dejan Vidmar, ki na Dobu prestaja 14-letno zaporno kazen zaradi ropa SKB. Prav želja, da bi se dokopali do plena ropa, naj bi zdaj že obsojeno trojico - Željka Petrovića, Blagoja Sazdova in Senada Livadića - ter Milana Trivkovića vodila v ugrabitev Zorice Škrbić.

A Vidmarju ni jasno, zakaj bi bil motiv za ugrabitev denar iz ropa, če pa on, kot zatrjuje, ni ropal, v času ugrabitve tudi še obsojen ni bil. Pa tudi če bi kdo po medijskih objavah menil, da je bil vpleten v rop, ne razume, zakaj bi se nad njegovo partnerico spravili osem let po ropu. Povedal je, da sta z Zorico živela v majhni sobici v stanovanju z njeno družino. Prav tako pa Zorici “ne bi bilo treba delati cele dneve,” je še nadaljeval Vidmar pripoved o svoji nedolžnosti.

Vidmar je sicer vedel, da naj bi Zorico nekdo zasledoval, pred hišo je videla bel avtomobil - Trivković naj bi Škrbićevo pred ugrabitvijo opazoval v beli alfi romeo -, a je to ravnanje pripisoval policiji. Je pa Zorica nekaj tednov pred smrtjo na svojem avtu našla sledilno napravo.

Vidmar je še povedal, da naj bi Škrbićevo nekaj mesecev pred njeno smrtjo trije moški skušali oropati. Vsaj eden od osumljene trojice se je po njegovih informacijah družil z obsojenima za ugrabitev in mučenje Škrbičeve, Petrovićem in Sazdovom.

Vidmar bo od obsojenih za ugrabitev zahteval tudi odškodnino, višino bo sodišču še priglasil. Škrbićevo so ugrabili junija lani v središču Ljubljane, jo odpeljali v gozd, južno od Ljubljane, kjer so jo priklenili za drevo ter jo vso noč mučili. Zelo hudo poškodovano so jo odvrgli v Podpeči. Padec je povzročil še dodatne poškodbe in ženska je umrla na kraju dogodka.

Od obtožene četverice zdaj sodijo le Trivkoviću, ostali trije so krivdo že priznali in bili obsojeni. Trivković krivde ne priznava, saj trdi, da je bil v času dogodka doma, kjer so imeli piknik, na katerem je bilo približno deset ljudi, sodišče pa bo njegove prijatelje tudi povabilo na pričanje.

STA


Najbolj brano