Ne nasedajte tatovom, ki sprašujejo za pot do bolnišnice

Na Policijski upravi Ljubljana ljudi opozarjajo, naj ne nasedajo izgovorom neznancev o bolnih ali poškodovanih znancih, ki potrebujejo denar za zdravljenje. "Ne vabite jih v svoje domove in jim ne dajajte denarja. Storilci vedno delujejo v skupinah - eni zamotijo oškodovanca, drugi pa mu medtem odtujijo vrednejše predmete," opozarjajo na policiji.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

LJUBLJANA > V nedeljo je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o dveh drznih tatvinah, izvršenih na podoben način. Pri obeh tatvinah so storilci, sicer tujci, pristopili k osebama z vprašanjem, kako priti do bolnišnice, v kateri naj bi ležal njihov znanec. Pri tem so si izmislili, da nimajo denarja za stroške zdravljenja, so sporočili s policije.

Pri prvi tatvini sta se pri oškodovanki, ki je stala na avtobusni postaji, z vozilom ustavila moški in ženska. Ker sta jo prosila za denar, s katerim naj bi poravnala stroške zdravljenja bolnega brata, je oškodovanka prisedla v njuno vozilo in odpeljali so se do njenega doma. Tam jima je dala 300 evrov, za garancijo pa sta ji pustila računalniško torbo, v kateri sta bili dve stari knjigi. Ko sta odšla je ugotovila, da v kuverti nima več preostanka denarja.

Tudi pri drugi drzni tatvini je oškodovanka domov povabila tri ženske, katerih prijatelj naj ne bi imel denarja za operacijo. Tam jim je izročila 210 evrov, za garancijo pa so ji pustile črno platneno torbo. Tatice so oškodovanki odnesle tudi nakit.

V nedeljo se je na Viču zgodil tudi rop bencinskega servisa. Dva zamaskirana moška, opremljena z orožjem, sta zaposlenima zagrozila, naj odpreta blagajne. Ko sta to storila, sta roparja pograbila denar v vrednosti nekaj 100 evrov in zbežala. V dogodku ni nihče utrpel telesnih poškodb.

STA


Najbolj brano