Ne bosta zaslužila

Italijanski mejni policisti so na Fernetičih pred dnevi ujeli dva Romuna, ki sta v kombiju prevažala za 30.000 evrov ukradenih gradbenih naprav iz Francije. Ovadili so ju zaradi prikrivanja.

Italijanski mejni policisti so na Fernetičih pred dnevi ujeli dva 
Romuna, ki sta v kombiju prevažala za 30.000 evrov ukradenih gradbenih naprav iz Francije.
Italijanski mejni policisti so na Fernetičih pred dnevi ujeli dva Romuna, ki sta v kombiju prevažala za 30.000 evrov ukradenih gradbenih naprav iz Francije. 

FERNETIČI > Na nekdanji mejni prehod Fernetiči sta se z italijanske strani pred dnevi s kombijem pripeljala dva državljana Romunije. Ustavili so jih italijanski mejni policisti, ju identificirali ter pokukali v tovorni del kombija, na katerem sta imela nemške registrske tablice.

V njem so odkrili električni generator z nalepkami francoskega podjetja in številne druge gradbene naprave. Med vrednejšimi so bile tudi tri vibracijske plošče za ravnanje asfalta. Na številnih napravah so bile nalepke z imenom francoskega podjetja. Ker 29 in 35 let stara Romuna nista mogla dokazati, da so naprave in orodja res njuna, so jima vse blago zasegli.

Kmalu po zasegu so italijanski policisti ugotovili, da je bilo 30.000 evrov vredno blago ukradeno z gradbišča v kraju Aix-en-Provence na francoski Azurni obali. Romuna bodo ovadili zaradi prikrivanja. DC


Najbolj brano