Našli pogrešano Andrejo Peroša

Pogrešano Andrejo Peroša iz Pomjana - od doma je neznano kam odšla 26. januarja - sta danes dopoldne na območju Pokljuke našla pripadnika Slovenske vojske, ki sta se v okviru usposabljanja odpravila na turni kondicijski in orientacijski trening, so sporočili z obrambnega ministrstva. Podhlajeno in dehidrirano žensko sta predala gorskim reševalcem.

Andreja Peroša
Andreja Peroša 

KOPER > Višji vodnik Andrej Cimerman in nadporočnik Rajko Kračun sta pogrešano našla okoli 10. ure v okolici Blejske koče na Lipanjskem vrhu pri Pokljuki. Izven markirane poti sta najprej opazila sledi in slišala klice na pomoč, nato pa pod manjšo smreko našla pogrešano.

Pripadnika Slovenske vojske sta žensko z improviziranimi nosili prenesla do Blejske koče, kjer sta jo predala v oskrbo gorski reševalni službi, za pot pa sta porabila eno uro, so pojasnili na ministrstvu.

O najdbi pogrešane je že dopoldne poročala koprska policijska uprava. Po podatkih policije so 32-letnico 27. januarja opazili prav na območju Pokljuke, kjer so našli tudi njeno vozilo, zadnji stik s svojci pa je imela 28. januarja.

STA


Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano