Naši pijani, Italijana omamljena

Šest pijanih in dva omamljena voznika je rezultat policijskega nadzora v minulih dneh. Rekorder je napihal kar 2,31 promila alkohola.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA >V ponedeljek zvečer so policisti na območju Idrije ustavili 49-letnega voznika avtomobila, ki je napihal 0,99 miligrama (2,06 promila) alkohola, v Izoli pa so ujeli 63-letnega voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in napihal 0,46 miligrama (0,95 promila) alkohola. Zasegli so mu avto.

V ponedeljek ponoči so policisti v Baredih nad Izolo ustavili 50-letnega Hrvata, za katerega so prav tako posumili, da je pijan. Alkotest je pokazal rezultat 0,65 miligrama (1,35 promila) alkohola, zato so ga pridržali. V soboto so koprski policisti ustavili voznika iz Loške Doline, ki je vozil kljub temu, da ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, v organizmu pa je imel 0,71 miligrama (1,48 promila) alkohola. Tudi njemu so zasegli avto.

Drugi sobotni pijani voznik je padel v roke novogoriškim policistom v Rožni Dolini. 60-letni voznik je napihal kar 1,11 miligrama (2,31 promila) alkohola. Ker si je očitno priskrbel prevoz do doma, ga niso pridržali, so mu pa vzeli vozniško dovoljenje in zoper njega spisali obdolžilni predlog.

V petek pozno zvečer je 42-letni voznik kombija na cesti med Lucijo in Sečo zapeljal v jarek, preskus alkoholiziranosti pa je bil tudi zanj porazen. Napihal je 0,94 miligrama (1,95 promila) alkohola.

37-letnega državljana Italije so policisti v petek popoldan ujeli z 1,94 grama hašiša in 1,02 grama heroina. Ob tem so ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, prav tako pa je bil pozitiven tudi hitri test za prepoznavo simptomov pod vplivom drog. Odpeljali so ga v zdravstveni dom na strokovni pregled, mu zasegli avto, spisali obdolžilni predlog in opravili hitri postopek z odločbo.

V Tribanu so v petek zvečer policisti ustavili tudi 47-letnega italijanskega voznika skuterja, ki je bil v začetku minulega decembra ukraden v Trstu. Skuter so mu zasegli, z njim pa so opravili hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven. Strokovni pregled je odklonil. Policisti so ga kaznovali ker je vozil brez dovoljenja in čelade, zaradi čelade so kaznovali tudi sopotnika. Čaka ga še kazenska ovadba zaradi droge. DC


Najbolj brano