Napadeni ni več prepričan o pištoli

“Nisem več stoodstotno prepričan, da je imel Alen v roki pištolo. Saj je tudi tisti policist v Mariboru, ali kje že, ustrelil človeka, ki je v roki držal telefon,” je na koprskem sodišču dejal 44-letni Uroš Pajk. Pet let po dogodku, po katerem je prijavil, da sta ga brata Čibarić in Jerko Lap izsiljevali s pištolo, se je tako vsaj delno premislil.

Obtoženi trdi, da ni imel v roki pištole, napadeni pa tudi ni več 
prepričan o tem, kaj je videl. Foto: Gpu
Obtoženi trdi, da ni imel v roki pištole, napadeni pa tudi ni več prepričan o tem, kaj je videl. Foto: Gpu

KOPER > Danes 44-letni Uroš Pajk iz Parecaga se je pred leti zapletel v posel s takratnim Đeronimom Restovićem, ki si je kasneje izbral novo ime - Jerko Lap. Na sodišču je pred dnevi pojasnil, da sta se srečala v Dubrovniku, da ga je Restović vprašal, če bi vložil kaj denarja v nepremičninski projekt v Beogradu in da mu je dal 20.000 evrov za ustanovitev podjetja ter vsega potrebnega za začetek posla.

V Beogradu naj bi skupaj s srbskim partnerjem Dragišo Đurđevićem nameravali sezidati stanovanjski blok, vendar so Restovića prehiteli organi pregona. Sam je na prvi obravnavi povedal, da je zaradi drugih grehov na Hrvaškem v zaporu odsedel štiri leta, Pajk pa je včeraj povedal, da je Restović sedel pet let v Srbiji.

Tik preden so ga zaprli, naj bi Pajka klical Đurđević in mu povedal, da ga namerava Restović prevarati in prodati njihovo srbsko podjetje. Potem naj bi Đurđević in Pajk sama nadaljevala posel brez Restovića. Na vprašanje, ali je z njim kaj zaslužil, je odgovoril, da je, in sicer 200.000 evrov minusa.

“Točno vem, kaj je bilo. Đero (Đeronimo Restović, op.a.) je bratoma Čibarić rekel, da mu jaz dolgujem denar, jima obljubil 100.000 evrov in sta šla z njim,” je povedal o dogajanju pred petimi leti v lucijskem baru Latino. Najprej naj bi ga Danijel Čibarić poklical v bar, nato naj bi ga vabil k Restoviću in ker Pajk ni hotel tja, sta čez nekaj minut v bar prišla Restović in Alen Čibarić.

Na sodišče so ga pripeljali policisti

“Đero me je izsiljeval, napadal me je,” je povedal Pajk. Da bi ga prepričal, da mu ne dolguje ničesar, jih je Pajk odpeljal v svoj avto in v njem prek zvočnikov poklical po telefonu Đurđevića v Srbijo. Pa pogovor ni pomiril strasti, ampak prav nasprotno. Ko so izstopili iz avta, so začeli drug na drugega kričati in se prerivati. Restović naj bi kričal na Pajka, da mu dolguje denar, ta pa nanj in na njegova spremljevalca, da to ni res.

“Alen mi je začel groziti s pištolo, jaz sem bežal okrog avta in se skrival. Potem so mi rekli, naj prinesem denar, v nasprotnem primeru, da bom že videl. Čez nekaj časa sem poklical odvetnika in svetoval mi je, naj dogodek prijavim policiji. Čez nekaj časa sta se mi Čibarića sicer opravičila, da sta spoznala, kakšen kreten je Đero. Zdaj imam z njima normalen odnos, s tistim pa ne. Od takrat ga nisem še videl,” je sklenil Pajk, ki so ga na sodišče pripeljali policisti, ker se ni odzival na vabila sodišča.

Šel bi na poligraf

Alen Čibarić se je celo oblekel v črno usnjeno jakno, v kateri naj bi bil oblečen tistega dne, dal roki v žep in trdil, da je imel v toki telefon in ne pištole. “Pripravljen sem iti na poligraf, da vam dokažem, da je to res,” je povedal. Na vprašanje sodnika Matevža Grosa, ali ima kaj za pripomniti na to, je Pajk mencal, da ne ve. ”Jaz sem videl ...,” ni dokončal stavka in pripomnil, da v zapisniku o njegovem zaslišanju v preiskavi piše, kaj je videl.

V preiskavi je jasno povedal, da je Alen Čibarić iz jakne delno povlekel pištolo, mu jo pokazal in jo nato spravil nazaj v žep ter jo v njem držal uperjeno proti njemu. Takrat je še povedal, da je bil Alen znan kot narkoman in da je bil tudi tistega dne “narejen”, zato se je bal, da ga bo res ustrelil. Po vprašanjih odvetnika Nika Vareziča pa je včeraj dejal, da ni več prepričan, da je Alen takrat res držal v roki pištolo. Je pa potrdil, da je dogodek razumel kot izsiljevanje, trojico kot izsiljevalce in da se je še pol leta po dogodku skrival. Sojenje se bo nadaljevalo prihodnji mesec. DC


Najbolj brano