Napačno parkiranje ga je spravilo v pripor

Ker je na makadamski poti v Skopem nepravilno dalje časa parkiral svoj avto, so domačini poklicali policiste. Ko je 31-letnik v avtu iskal dokumente, je policistka opazila vrečko z rjavo prašnato snovjo. Moški je nato napadel policiste, vendar so ga obvladali. V vrečki je bilo dobrih 17 gramov heroina, v drugi vreči, ki so jo našli v avtu, pa še 35 gramov heroina, tablete in tehtnica.

V avtu Braničana so najprej našli vrečko s 17,5 grama, nato pa še eno s 35 grami heroina. Foto: Pu Koper
V avtu Braničana so najprej našli vrečko s 17,5 grama, nato pa še eno s 35 grami heroina. Foto: Pu Koper

SKOPO > Pred dnevi so domačini v Skopem opazili, da je nekdo na makadamsko pot nepravilno in skrajno nenavadno parkiral svoj avto. Ker naj bi bil avto tam parkiran kar nekaj časa s prižganimi smernimi kazalci, so poklicali policiste. Sežanska policista sta se odpeljala v Skopo in ugotovila, da je avto last 31-letnika iz Branika, ki so ga že večkrat ovadili zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo.

Ko sta prišla do avta in 31-letnika prosila za dokumente, je odprl sovoznikova vrata in poiskal dokumente v predalu armaturne plošče. Pri tem je policistka stala tako blizu, da je lahko v predalu videla tudi večjo prosojno najlonsko vrečko, v kateri je bila prašnata snov rjave barve. Ker je bilo očitno, da v njej ne prenaša zemlje ali peska, sta policista zahtevala, naj jima jo izroči.

Mladenič je to storil, vendar pa ob tem jasno pokazal, da ni zadovoljen z njunim ukazom. Obema je grozil z napadom na njuna življenja, moškega pa je poskušal udariti, vendar mu je policist to preprečil in ga v naslednjem hipu obvladal ter vklenil.

Glede na količino in barvo snovi v vrečki sta policista posumila, da gre za drogo. Braničana sta aretirala in zasegla vrečko z neznano snovjo ter njegov avtomobil. S preliminarnim testom so nato ugotovili, da gre za heroin, v vrečki ga je bilo kar 17,5 grama.

Kmalu so sežanski policisti dobili odredbo sodišča, na podlagi katere so preiskali še njegovo stanovanje v Braniku in avto, s katerim se je pripeljal na Kras. V avtu so našli še eno vrečko s kar 35 grami heroina, 13 tabletami, elektronsko tehtnico in ostalimi predmeti, ki so kazali, da se osumljeni ukvarja s preprodajo droge.

Po končanem postopku in pridržanju so ga z ovadbo zaradi preprodaje droge in napada na policista pripeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici v Koper, ki je zanj odredila pripor.

DANIJEL CEK


Najbolj brano