Nalet vozil na Gažonu, povzročitelj pregloboko pogledal v kozarec

Včeraj okoli 16. ure se je zgodil nalet vozil pri igrišču na Gažonu. Nesrečo je zaradi nepravilne strani vožnje povzročil 38-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra, ki je čelno trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil, katerega je vozil 68-letni voznik s Šmarij. Ta se je v nesreči laže poškodoval, prav tako tudi njegova sopotnica. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izrekli prepoved vožnje. Sledi mu še kazenska ovadba za kaznivo dejanje predrzne vožnje v prometu.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

KOPER, IZOLA, PIRAN, ILIRSKA BISTRICA, SEŽANA > V petek okoli 18. ure je v naselju Prem pri Ilirski Bistrici padel motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je 61-letni domačin vozil motorno kolo po lokalni cesti Janeževo Brdo-Prem in pred križiščem na Premu iz neznanega vzroka padel, motorno kolo pa je padlo nanj. Pri tem se je laže poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Voznika so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal vzrok padca. Napihal je namreč 1,06 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Kradel, medtem ko so oškodovanci spali

V noči iz petka na soboto je nekdo na počivališču Ravne tujcem, medtem ko so spali, vlomil v kamper in s sedeža ukradel torbico. Tujci so oškodovani za 100 evrov.

Tatovi prežijo na turiste

V Ankaranu je nekdo ruskemu turistu na plaži ukradel torbico, v kateri sta bila med drugim tudi dva telefona znamke iphone 6 in 6S. Torbico brez telefonov so kasneje našli pred eno od trgovin v Kopru. Lastniki so oškodovani za 1000 evrov.

V Kopru na parkirišču je nekdo vlomil v osebni avtomobil, od koder je lastnikom odnesel potovalko in kopalno torbo, v kateri so bili osebni predmeti. Avstrijski turist je oškodovan za 300 evrov.

Na izolski plaži je nekdo slovenskima kopalcema ukradel hladilno torbo s hrano in pijačo, nahrbtnik z mobilnim telefonom znamke huawei G620S, moško denarnico s karticami in dokumenti ter 65 evrov. V nahrbtniku je bila tudi pametna kartica za osebni avtomobil, oblačila in drugi predmeti. Oškodovana sta za 800 evrov.

Odnesel za 1500 evrov zlatnine

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje, ki ga je v celoti pregledal, nato pa odnesel več kosov zlatnine, v skupni vrednosti približno 1500 evrov.

Neveljavno vozniško dovoljenje, alkohol in neprilagojena hitrost

V soboto nekaj minut pred 21. uro je na cesti od Senožeč proti Gabrku 27-letni Ljubljančan zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo na levi strani ceste in z vozilom obstal na prehitevalnem pasu. V njegovo vozilo je, prav tako zaradi neprilagojene hitrosti, trčil 46-letni Celjan. Ljubljančanu je alkotest pokazal 0,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, policisti pa so ugotovili še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja (ukrep prenehanja veljavnosti). Sledi mu enotni obdolžilni predlog (ker kraja prometne nesreče ni zavaroval, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, z neprilagojeno hitrostjo). Policisti so s plačilnim nalogom kaznovala tudi Celjana.

V nedeljo nekaj minut po polnoči je policiste poklical Izolan in jim povedal, da so mu izpred bloka pravkar ukradli motor znamke piaggio nexus 500, bele barve. Storilec se je odpeljal proti Kortam. Lastnik je vozil za njim. Policisti so ga po obvestilih kmalu izsledili in vozili za njim mimo odcepa za Črni Kal po avtocesti proti Ljubljani. Voznik je zavil z avtoceste na izvozni krak za Divačo, pri tem pa je pogledal nazaj. Izgubil je oblast nad vozilom in padel. Motorno kolo je zdrselo v jarek, on pa je s telesom trčil v prometni znak in ga s silo telesa prelomil. 22-letni Ljubljančan se je pri padcu huje poškodoval, zato so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Naknadno so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Poškodovano motorno kolo so policisti vrnili lastniku, Ljubljančanu pa sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

Nepazljivi prodajalec ostal brez iphona

Zaposlenemu na bencinskem servisu Fernetiče sever je nekdo s pulta v prodajalni ukradel mobilni telefon znamke iphone 6+, vreden približno 500 evrov.

Okradel speča turista

V noči iz sobote na nedeljo je nekdo državljanu Ukrajine na počivališču Ravbarkomanda vlomil v osebni avtomobil, v katerem sta s sopotnico spala. Pograbil je žensko torbico in zbežal. Oškodovana sta za približno 3300 evrov.

Odnesel orodje

V Piranu je nekdo vlomil v klet domačina. Odnesel je tlačni čistilec, dva vrtalna stroja ter dva ročna rezkarja. Vrednost plena je 600 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano