Najstnikoma zasegli 100 prepovedanih petard

Na Bovškem in Goriškem v teh dneh že močno odmevajo različni pirotehnični izdelki. Policisti so z nezakonitimi petardami zalotili nekaj mladoletnikov in obvestili tudi njihove starše.

Bovški policisti so mladoletniku zasegli 52 piratk.  Foto: Pu Ljubljana
Bovški policisti so mladoletniku zasegli 52 piratk.  Foto: Pu Ljubljana

BOVEC, NOVA GORICA > V soboto popoldne je močno pokalo v enem od naselij na Bovškem, zaradi česar so bile vznemirjene tudi živali. Domačini so zato poklicali policiste, ki so kmalu izsledili mladoletnika, ki je metal petarde. Zasegli so mu 52 petard piratk in o neprimerni in nepravilni uporabi seznanili tudi njegove starše.

Bovški policisti so že v začetku decembra posredovali zaradi metanja petar na eni od osnovnih šol v zgornjem Posočju. O dogajanju še zbirajo obvestila.

S podobnim primerom so se ukvarjali tudi novogoriški policisti. Konec novembra so mladoletniku zasegli 48 petard znamke zeus. V obeh primerih bodo proti mladoletnikoma zaradi kršenja zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih spisali obdolžilna predloga in ju poslali na pristojni okrajni sodišči.

Zaradi nepravilne uporabe pirotehnike so v preteklih letih morali zdravniki večkrat oskrbeti hude poškodbe rok, obraza, oči ... Policisti opozarjajo, da je objestna uporaba pirotehničnih izdelkov moteča tudi za živali, nemalokrat pa zaradi takšnega obnašanja nastaja škoda. S pirotehniko običajno poškodujejo poštne nabiralnike, pokajo stekla na objektih in nastajajo poškodbe na vozilih. SP


Najbolj brano