Najprej zabodel, nato oživljal?

Sredin uboj v Novi Gorici zaradi molka policije še vedno zastira tančica skrivnosti. Po naših podatkih je 21-letni Jure M. z nožem zabodel v hrbet 33-letnega Roberta A. in ga zadel naravnost v srce. Potem ko naj bi se Robert A. zgrudil, naj bi prav Jure M. poklical policiste in zabodenega celo poskušal oživljati.

Dan po tragediji na parkirišču za nebotičnikom prav nič ni kazalo na to, da se je dan prej tam zgodil uboj Foto: Leo Caharija
Dan po tragediji na parkirišču za nebotičnikom prav nič ni kazalo na to, da se je dan prej tam zgodil uboj Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Zaradi molka novogoriške kriminalistične policije po sredinem uboju 33-letnega domačina v Novi Gorici o dogodku uradno ni znanih nobenih podrobnosti. Tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik nam je v četrtek dejal, da o podrobnostih ne sme govoriti, ker preiskava dogodka še poteka. Božnik ni hotel povedati, kdo je umorjeni in kdo napadalec, prav tako ne, kakšne posle ali poznanstva sta vpletene spletala, da sta si prišla tako navzkriž.

Povedal je le, da policija dogodek trenutno obravnava kot uboj in ne umor. Uboj je namreč milejša oblika napada na človeka, ko napadalec napade v trenutku, brez poprejšnjega načrtovanja, medtem ko umor pomeni, da je napadalec načrtoval napad in se nanj tudi pripravil.

Kakorkoli že, napad na 33-letnega Novogoričana se je zgodil v sredo šest minut pred 16. uro na parkirišču za novogoriškim nebotičnikom. Po naših podatkih naj bi se na parkirišču nekaj minut prej srečala 33-letni Robert A. in 21-letni Jure M. iz Nove Gorice. Po naših informacijah sta se mladeniča sprla, najprej naj bi se prerivala, nato pa naj bi Robert A. obrnil hrbet Juretu M. in hotel odkorakati stran. V tistem trenutku naj bi Jure M. potegnil žepni nož metuljček in z njim zabodel Roberta A. v hrbet.

Zadel naj bi ga pod levo lopatico, nož pa naj bi zdrsnil med rebri in Roberta A. zadel naravnost v srce. Po vbodu naj bi se zgrudil, Jure M. pa naj bi se ustrašil in sam poklical policijo. Na policiste naj bi počakal kar ob ležečem in krvavečem Robertu A. ter ga celo pomagal oživljati. Reševalci so ga z minimalnimi znaki življenja odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer pa je kasneje umrl. Po naših podatkih je bil zanj usodna rana na srcu.

Zakaj sta se sprla, policija trenutno še ne razkriva. Po naših podatkih naj bi vsaj eden od dvojice pred časom imel težave z drogo, menda pa naj bi se zapletla v dolžniško-upniško razmerje. Menda sta si med seboj tudi grozila, na srečanju za nebotičnikom pa naj bi se kaplja prelila čez rob. Po naših podatkih naj bi Jure M. v priporu dejanje priznal in ga obžaloval.

Preiskovalni sodnik je odredil obdukcijo pokojnikovega trupla, po vseh ugotovljenih okoliščinah in rezultatih obdukcije pa bodo novogoriški kriminalisti Jureta M. ovadili. Po besedah Deana Božnika trenutno raziskujejo v smeri kaznivega dejanja uboja in ne umora.

AC, DC


Najbolj brano