Najprej so dve vozili gasili, nato še dve dvignili na cesto

Za tolminskimi prostovoljnimi gasilci je naporen konec tedna. V noči na soboto so z gasilci PGD Most na Soči pogasili dve vozili v Ročah, v soboto pa so dve vozili dvignili na cesto, prvo je zapeljalo v reko Sočo, drugo pa v grapo ob cesti. Ognjeni zublji so uničili tudi policijsko intervencijsko vozilo. Policisti oba požara oziroma kaznivi dejanji povezani s tem še preiskujejo.

V Ročah sta v noči na soboto goreli dve vozili, tudi intervencijsko  vozilo policije.  Foto: Pgd Tolmin
V Ročah sta v noči na soboto goreli dve vozili, tudi intervencijsko vozilo policije.  Foto: Pgd Tolmin

TOLMIN > V petek, malo pred polnočjo, so novogoriški operativno komunikacijski center obvestili, da je v kraju Roče na Tolminskem zagorel avto. Policisti so na kraju ugotovili, da so ognjeni zublji avtomobil popolnoma uničili, drugi dve vozili, ki sta bili parkirani v bližini, pa sta delno pogoreli. Čez poldrugo uro je zagorelo znova. Tokrat je ogenj zajel policijsko intervencijsko vozilo znamke renault master. Pogorela je tudi oprema v vozilu. Policisti domnevajo, da je ogenj nekdo podtaknil.

V petek okoli 23.20 so tolminski policisti opazil avtomobil, s katerim je voznik prevažal cestno oviro (tako imenovanega pingvina), ki ga je pred tem ukradel na gradbišču v Podselu. Policisti so vozilo začeli zasledovati, voznik pa je cestno oviro med begom odvrgel iz avtomobila. Policisti bodo zoper storilca ukrepali, če bo cestno podjetje podalo predlog za pregon.

Požara so pogasili prostovoljni gasilci iz Tolmina in Mosta na Soči. Policisti oba požara še preiskujejo. V soboto zjutraj so tolminski gasilci v Ročah posredovali še zaradi nafte, ki je iztekala iz enega od vozil, ki sta prejšnjo noč gorela. Razlito nafto so nevtralizirali, tisto, ki je še ostala v rezervoarju, pa prečrpali.

Z delom so tolminski gasilci nadaljevali v soboto dopoldne. Dobili so obvestilo, da je na cesti med Tolminom in Mostom na Soči avto zaneslo v reko Sočo. Voznik je avto že zapustil, voznica, ki je pripeljala mimo, pa ga je odpeljala domov, kjer so ga kasneje pregledali reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz Tolmina. Gasilci so nato s pomočjo potapljačev iz tamkajšnje podvodno reševalne službe avto navezali, ga najprej potegnili na brežino in ga nato dvignili na cesto. Med dvigovanjem je iz vozila izteklo nekaj goriva, zato so na vodo postavili pregrado in pivnike ter tako nevtralizirali razlito gorivo.

Že nekaj minut zatem pa so gasilci iz regijskega centra za obveščanje dobili sporočilo, da je na lokalni cesti med Idrijo pri Bači in Ponikvami voznik z avtom zapeljal s ceste. V nesreči se ni nihče poškodoval, gasilci pa so avto dvignili na cesto.

SP


Najbolj brano