Najemniku je zmetal skozi okno stvari, med njimi travo

Na izolsko policijsko postajo je minuli četrtek ponoči prišel 42-letnik in prijavil, da ga je stanodajalec vrgel iz stanovanja, kjer je živel kot podnajemnik. Stanodajalec je zmetal na ulico tudi njegova oblačila. Policisti so odšli na kraj, kjer je 35-letni stanodajalec v jezi najprej kričal in grozil, zatem pa je pričel skozi okno metati podnajemnikove stvari. Med njimi tudi plastično vrečo, v kateri je bila večja količina rastlinskih delcev zelene barve.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Koper
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Koper

IZOLA > Policisti so zasegli vrečo, saj je obstajal sum, da je v njej konoplja. S preliminarnim testiranjem so kasneje ugotovili, da je bilo v zaseženi vrečki 442,02 grama prepovedane droge.

35-letnik je zatem policiste povabil v hišo, kjer naj bi imel podnajemnik sobo. Tam je bilo več večjih kosov konoplje, zato so se policisti odločili, da bodo opravili hišno preiskavo. Tako 35-letniku kot 42-letniku so odvzeli prostost in ju pridržali. Privedli so ju v prostore tamkajšnje policijske postaje.

Policisti so v prostorih, ki jih je uporabljal 42-letni podnajemnik, opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so več embalaž, polnih posušenih rastlinskih delcev, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo, kar so testi potrdili. Zasegli so skupno 266,21 grama konoplje.

Po končani hišni preiskavi so o izsledkih obvestili okrožnega državnega tožilca iz Kopra. Ta je odredil, naj starejšega od dvojice privedejo na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika v Kopru, mlajšega pa izpustijo, saj ni bilo več razlogov za njegovo pridržanje.

42-letnik je povratnik, tako po prekrških kot kaznivih dejanjih s področja prepovedanih drog. Za kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog je bil tudi že obsojen na zaporno kazen dveh let. Dejstvo, da so policisti našli večjo količino prepovedane droge, kaže na to, da je imel očiten namen pridobiti čim večjo premoženjsko korist. Zanj je preiskovalni sodnik odredil pripor, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Spletno uredništvo


Najbolj brano