Najdražje kolo za 90 evrov, mobilni telefon za evro

Najdeni mobilni telefoni, kolesa, kladiva, fotoaparat, ročna ura in prstan so pritegnili približno sto ljudi, ki so včeraj dopoldne prišli na dvorišče postaje prometne policije v Šempetru pri Gorici. Živahna dražba 34 predmetov se je končala v manj kot eni uri, izkupiček pa je znašal 800 evrov.

Dinamična dražba 34 predmetov je minila v manj kot eni uri, 
udeleženci pa so bili večinoma Šempetrci.  Foto: Ana Cukijati
Dinamična dražba 34 predmetov je minila v manj kot eni uri, udeleženci pa so bili večinoma Šempetrci.  Foto: Ana Cukijati

ŠEMPETER PRI GORICI > Letošnje jubilejne desete javne dražbe najdenih stvari na območju Policijske uprave Nova Gorica deževno vreme ni zmotilo, saj je na dvorišče postaje prometne policije v Šempetru pri Gorici včeraj dopoldne prišlo približno sto ljudi, večinoma moških. Največ je bilo domačinov, pripeljali pa so se tudi posamezniki iz Nove Gorice in okolice. Med predmeti, ki so jih prodajali na javni dražbi, je bilo največ koles različnih znamk in starosti, poleg njih pa tudi mobilni telefoni, fotoaparat, orodje, ročna ura in prstan.

“Sodelovanje na dražbi je podobno igranju v igralnici. Je posebna dogodivščina, ki jo spremlja veliko adrenalina,” je bil nad dogodkom navdušen domačin David Verlič, ki se je dražbe udeležil prvič. “Srebrn prstan je bil ocenjen na dva evra, jaz sem toliko tudi ponudil in nihče drug ga ni dražil, zato je pripadel meni,” je bil zadovoljen.

Ponujeni najdeni predmeti so bili glede na starost in ohranjenost ocenjeni na enega, dva, pet ali deset evrov. “Dvajset evrov še dam za to kolo, več pa ne, ker ni toliko vredno,” je dejal eden od sodelujočih, nato pa mu je drugi dražitelj za evro več izpred nosa “speljal” žensko kolo, ki je bilo eno izmed 19 koles na dražbi. Kolo znamke lee cougan sive barve so ocenili na deset evrov, na dražbi pa so ga prodali za 90 evrov. To je bil tudi predmet, ki so ga prodali po najvišji ceni. Najugodnejši je bil mobilni aparat, vreden en evro, ki so ga za toliko tudi prodali.

Od skupno 34 stvari so po načelu “videno, kupljeno, plačano in odpeljano” prodali 33 predmetov. Brez lastnika je ostal le starejši mobilni telefon nokia. S prodajo najdenih predmetov bo državna blagajna bogatejša za 800 evrov.

“Letos se je dražbe, morda tudi zaradi slabega vremena, udeležilo manj ljudi kot lani, pa tudi manj predmetov smo tržili. Posledično je tudi izkupiček nižji,” je povedal Vinko Zorn iz službe za operativno podporo novogoriške policijske uprave, ki je vodil dražbo. Lani so dražili skupno 43 predmetov in jih prodali za 2509 evrov.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano